Οι χούλιγκαν ξεσαλώνουν μετά το «λουκέτο» Μητσοτάκη

Οι χούλιγκαν ξεσαλώνουν μετά το «λουκέτο» Μητσοτάκη

Τι κι αν για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16 Αυγούστου ανακοίνωσε (κι αυτός) ότι… κλείνει τους συνδέσμους οπαδών; Τι κι αν… απείλησε πως αν ξανασυμβούν επεισόδια θα αναγκαστεί μέχρι και να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη; Ουδείς ανησύχησε ή προβληματίστηκε από τα… άσφαιρα του πρωθυπουργού. Ειδικά οι οργανωμένοι οπαδοί ξεσάλωσαν και από τη μέρα που ανακοινώθηκαν ως νέα τα παλιά μέτρα η οπαδική βία χτύπησε κόκκινο. Τελευταίο παράδειγμα (ως το επόμενο) τη διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων» και η συμπλοκή οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρη στη Θεσσαλονίκη που από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

«Στις 17 Αυγούστου μετά τη δολοφονική επιδρομή των χούλιγκαν από την Κροατία διατυπώσαμε δημοσίως την αντίθεσή μας για τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και κυρίως για εκείνα που αφορούν την ανάθεση ξανά στην Ελληνική Αστυνομία βοηθητικού ρόλου security προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Πρόσθεσε δε ότι «η πολιτεία επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της ρίχνοντας το “μπαλάκι” στις πλάτες της αστυνομίας και ιδίως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό που καλείται να ελέγχει τις εισόδους στα γήπεδα, δήθεν για να αποτρέπει την κρυφή μεταφορά παρανόμων αντικειμένων, ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ποιοι και πώς στήνουν τα επεισόδια και φυσικά ποιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα» και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εάν δεν έχετε σκοπό να μαζέψετε τους αλιτήριους, κλείστε το μαγαζί και πετάξτε το κλειδί στον υπόνομο».

Λίγο αργότερα (30/10) ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης ξέσπασε κατά της κυβέρνησης με αφορμή οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Οταν ο πρωθυπουργός στις 16 Αυγούστου μιλούσε για επιστροφή της ΕΛΑΣ έξω από τις θύρες κάποιοι όφειλαν να τον προστατεύσουν. Αντ’ αυτού διέταζαν κατά εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν τους security των ΠΑΕ. Τα γεγονότα εκθέτουν τους πάντες. Και τώρα για ακόμη μια φορά θα τρέξουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

Αντί απαντήσεων όμως από πλευράς κυβέρνησης, φροντίζουν να «απαντούν» οι οργανωμένοι στρατοί αλητείας. Απόδειξη αυτού τα επεισόδια που έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει από τις 16 Αυγούστου και μετά. Στα πιο σημαντικά από αυτά:

24 Αυγούστου

Πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι ομάδα οπαδών πέταξε πέτρες στους άντρες των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο, που απάντησαν με κρότου – λάμψης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Την ίδια μέρα στο πάρκο Κρήτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε νεαρούς που κάθονταν εκεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι, ενώ οι μπλούζες τους είχαν διακριτικά ομάδας της πόλης. Είχαν μαζί τους ξύλινα ρόπαλα και με αυτά χτύπησαν τα παιδιά. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στην πλατεία».

7 Σεπτεμβρίου

Νεαροί με δίκυκλα συνεπλάκησαν με δύο άλλα άτομα στο κέντρο του Αγρινίου με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να δεχτεί μαχαιριά στον μηρό, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμη. Το επεισόδιο έγινε στην είσοδο παιδικής χαράς, με δεκάδες πολίτες και παιδιά να παρακολουθούν τρομοκρατημένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οπαδοί του Παναιτωλικού με οπαδούς αθηναϊκής ομάδας.

Νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία είχε συλλάβει δύο 17χρονους, που με άλλα νεαρά άτομα, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετείχαν σε επίθεση σε βάρος 15άχρονου οπαδού του Αρη που βρισκόταν σε πλατεία της Σουρωτής και έσβηνε γκράφιτι του ΠΑΟΚ καθώς και σε 26άχρονο φίλο του. Λίγες ώρες αργότερα, σε άλλο σημείο της περιοχής, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων προτού ακόμη ταυτοποιηθεί επιτέθηκε σε έναν 19χρονο φίλο των δύο θυμάτων…

21 Σεπτεμβρίου

Θύμα επίθεσης έπεσε στον Νέο Κόσμο ένας 26άχρονος οπαδός του Παναθηναϊκού έξω από καφέ της περιοχής, όταν μια ομάδα πέντε ατόμων τον περικύκλωσε και απαίτησε να τους δώσει τη φανέλα της ομάδας του που φορούσε. Οταν αυτός αρνήθηκε του επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν ελαφρά, αρπάζοντάς του τη φανέλα και το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα.

1 Οκτωβρίου

Η αστυνομία προσήγαγε 87 νεαρούς, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν δώσει ραντεβού για ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών στη Νέα Ιωνία πριν από τον αγώνα της τοπικής ομάδας με το Ηράκλειο για την Α΄ ΕΠΣΑ. «Εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδου, ενώ σε άλλο σημείο εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο» ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ.

Στο Ναύπλιο συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι, όλοι ηλικίας μεταξύ 15 και 16 ετών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους με κράνος μηχανής έξω από καφετέρια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αφορμή του επεισοδίου ήταν το γεγονός ότι οι ανήλικοι ήταν οπαδοί διαφορετικών ομάδων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους γονείς των ανήλικων δραστών.

3 Οκτωβρίου

Αστυνομικοί συνέλαβαν στον Κολωνό ανηλίκους για ληστεία με οπαδικό υπόβαθρο. Οι δράστες εντόπισαν συνομήλικούς τους σε κατάστημα εστίασης στη λεωφόρο Κηφισού, τους ανάγκασαν να βγάλουν και να σκίσουν τις φανέλες του Ατρομήτου που φορούσαν και στη συνέχεια τους λήστεψαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν από αυτούς. Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και οι γονείς τους.

29 Οκτωβρίου

Συνολικά 15 συλλήψεις και δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός από οπαδικό επεισόδιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου συνεπλάκησαν δύο ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρη. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι 13 συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες– ήταν ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Λίγες ώρες πριν από τη συμπλοκή είχε προηγηθεί επίθεση περίπου 30 ατόμων με ρόπαλα, αλυσίδες και τσεκούρια (!) σε οπαδό του ΠΑΟΚ που διασκέδαζε σε μπαρ της πόλης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, «αυτοί που τον χτυπούσαν φωνάζαν συνθήματα κατά της ομάδας που υποστήριζε. Γλίτωσε με βαριά τραύματα στα χέρια και τα πόδια με τα όποια προστατεύτηκε, από τύχη, καθώς επενέβησαν οι τρομοκρατημένοι περαστικοί και οι γείτονες από τα μπαλκόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter