Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης ευτελίζει το πολίτευμα και το ρόλο του ως πρωθυπουργός

Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης ευτελίζει το πολίτευμα και το ρόλο του ως πρωθυπουργός

«Ο κ. Μητσοτάκης ευτελίζει το πολίτευμα και το ρόλο του ως πρωθυπουργός» δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, με τον τελευταίο να βάλει κατά του κατά του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξής της στον Real FM και στην Κάτια Μακρή η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «ως μία κυνική παραδοχή» τα λεγόμενα Μητσοτάκη στην πρωθυπουργική τηλεοπτική συνέντευξη της Δευτέρας.

«Το γεγονός ότι βγαίνει εν μέσω ενός πολύμηνου και κλιμακούμενου σκανδάλου που πλήττει πολίτευμα, κοινωνία και πολίτες ο κ. Μητσοτάκης και μας ανακοινώνει εκ νέου μία ακόμη παραδοχή (ότι δρουν στη χώρα εξωθεσμικά ελληνικά και ξένα κέντρα) για τα οποία δεν γνωρίζει μεν, αλλά και για ό,τι έως τώρα γνώριζε δεν φταίει και επίσης αν γνώριζε δεν θα το επέτρεπε κ.ό.κ) αντί να αναλάβει να υλοποιήσει τα δύο πράγματα τα οποία η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να πράξει, εφόσον υπάρχει ουσία στην επαναλαμβανόμενη θέση του ”όλα στο φως”:

Να φέρει νομοθετική ρύθμιση και να άρει την τροπολογία την οποία έφερε όταν ο κ. Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ να ζητήσει πληροφορίες για την παρακολούθησή του. Και να επιτρέψει έτσι να ενημερώνονται οι πολίτες εφόσον δεν συντρέχουν πλέον λόγοι παρακολούθησής τους, και με αναδρομική ισχύ φυσικά ώστε να μπορεί η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή να δώσει απαντήσεις

Και το δεύτερο είναι άρει το απόρρητο, διότι δεν είναι δυνατόν σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία να υπάρχουν ανέλεγκτοι μηχανισμοί. όπως δήλωσε π.χ. η εισαγγελέας η κ. Βλάχου ότι είναι ανέλεγκτη και θα μπορούσε να παρακολουθήσει, εφόσον κάποιος της έλεγε ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά σε σοβαρές χώρες δεν γίνονται. Σημειωτέον ότι την άρση του απορρήτου ζήτησε και η PEGA, η αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, δηλώνοντας επιπροσθέτως μετά την επίσκεψή της στη χώρα ότι η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται στην έρευνα αυτού του τεράστιου διπλού σκανδάλου: υποκλοπών και συγκάλυψης.»

«Αναφορικά τώρα με τον ρόλο της δικαιοσύνης: βεβαίως και πέφτει το βάρος σε αυτήν.  Υπενθυμίζω με την ευκαιρία όμως ότι εδώ και μερικές μέρες υπάρχουν δημοσιεύματα  για κάποια ονόματα και σε άλλα έγκριτα μέσα σε ΝΕΑ , Καθημερινή και Βήμα, πέραν του Documento  για τα οποία θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει η δικαιοσύνη. Εμείς θα ελπίσουμε ότι θα κάνει τη δουλειά της» συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της χώρας  δεν αρκεί να κάνει δηλώσεις, αλλά να αποδεικνύει καθημερινώς με την πολιτική του στάση ότι είναι άξιος του ρόλου του (Και βεβαίως αυτό αφορά όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχει εκλέξει ο λαός να τον εκπροσωπούν και να τον κυβερνούν).  Εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός εφόσον δηλώνει ότι όλα θα έρθουν στο φως θα έπρεπε και να το επιτρέψει να συμβει. Να επιτρέψει δηλαδή  στην έρευνα να εξελιχθεί. Όμως αρνείται συνειδητά να το κάνει. Γιατί δεν επέτρεψε να καταθέσουν οι Δημητριάδης, Λαβράνος, Mπίτσιος ούτε στην εξεταστική της ελληνική Βουλής ούτε στην εξεταστική του Ευρωκοινοβουλίου; Τι είχε να φοβηθεί;  Δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει ο Πρωθυπουργός; Δεν οφείλει να λογοδοτήσει στην ελληνική βουλή;».

«Βρισκόμαστε σε νέο κύκλο εξελίξεων σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η υπάρχουσα πόλωση είναι εξ αρχής δημιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα παρατείνεται όσο ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να παρεμποδίζει την εξέλιξη της έρευνας με στόχο να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ουδεμία σχέση έχει με τις υποκλοπές» σημείωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και κατέληξε ως εξής:

«Όσο ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει προφανώς κάτι έχει να φοβηθεί. Εξ αρχής δε, το γεγονός ότι δεν επέδειξε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη παρά μόνον μετέφερε ευθύνες στον ανιψιό του και στον αρχηγό της ΕΥΠ, η συνολική στάση του από την πρώτη στιγμή αυτού του διπλού σκανδάλου μας ξαναγυρνά στο ζήτημα που έθεσα ως προϋπόθεση νωρίτερα: Είναι ένας πρωθυπουργός αντάξιος του ρόλου του;».

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Μαρινάκη σε Μητσοτάκη: Μόνο ο υπόκοσμος εκβιάζει

Διαψεύδει ο Οικονόμου την πρωθυπουργική συκοφαντία κατά Βαξεβάνη με δήλωσή του στο documentonews.gr

Βαξεβάνης από Άρειο Πάγο: «Ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη» (Video)

Παραλήρημα Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις Documento – Επίθεση σε Βαξεβάνη, Τσίπρα, Μαρινάκη

Απασφάλισε ο Μαρινάκης: «Καθεστώς παρανομίας στο Μαξίμου με επικεφαλής τον Δημητριάδη», λέει ο Βρέντζος

Παραλήρημα Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις Documento – Επίθεση σε Βαξεβάνη, Τσίπρα, Μαρινάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter