Ιδού οι ερωτήσεις του Documento που προκάλεσαν την άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη

Ιδού οι ερωτήσεις του Documento που προκάλεσαν την άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη κατά του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento, από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης. Εσκεμμένα έκανε την επίθεση, καθώς λίγες ώρες πριν, νωρίς το μεσημέρι, η εφημερίδα Documento, μέσω μέιλ που απέστειλε στο ΠΑΣΟΚ, καλούσε τον πρόεδρο του κόμματος να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρησιμοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε, σχετικά με τον κατάλογο του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που τον εμφανίζει να έχει καταθέσει δαπάνες τον Οκτώβριο του 2017, οι οποίες αφορούν όχι στην ευρωβουλευτική ιδιότητα και τη λειτουργία της αλλά σε έξοδα που συνδέονται με την τότε εσωκομματική μάχη στην Ελλάδα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Το Documento ζήτησε στο πλαίσιο ρεπορτάζ, να σχολιάσει το θέμα αυτό και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  • Προκύπτει ηθικό ζήτημα υπό την έννοια ότι αξιοποιήθηκαν κονδύλια των ευρωσοσιαλιστών (έτσι κι αλλιώς πρόκειται για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης) για την τότε διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά;
  • Τίθεται και ζήτημα στρεβλής χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Ετσι δεν προκαλεί εκπληξη το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα, κατά την ομιλία του στη βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την «παρέα Μητσοτάκη» και τις «άθλιες πρακτικές της» , όπως χαρακτηριστικά είπε, που καταρράκωσε το κράτος δικαίου και οδήγησε στο καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άδωνη Γεωργιάδη, που τον χαρακτήρισε «ψυχοπαίδι του Καρατζαφέρη» ο οποίος «συνεχίζει την ανεκδιήγητη ιστορία ότι φταίμε εμείς που μας παρακολουθούσε παράνομα ο κ. Δημητριάδης και οι συν αυτώ του Μαξίμου. Κάνουν τα θύματα θύτες». Για να επιτεθεί αμέσως μετά στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, ταυτίζοντάς τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, στον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος των υποκλοπών! Κι αυτό παρά το ότι ο εκδότης της εφημερίδας Documento ήταν αυτός που αποκάλυψε το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και παρόλο που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν καν μέρος του πολιτικού σκηνικού την επίμαχη περίοδο.

Επιτέθηκε γιατί ο Κώστας Βαξεβάνης είχε εγκαλέσει από καιρό τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος είχε επιλέξει να κάνει δύο μηνυτήριες αναφορές για την παγίδευση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ και της παρακολούθησής του κινητού του μέσω παράνομου λογισμικού , μη στρεφόμενος έτσι κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά ζητώντας από τη δικαιοσύνη του επιτελικού κράτους να αναζητήσει γενικά και αόριστα ευθύνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι η άποψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Αδωνη Γεωργιάδη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις συμπίπτει με αυτή του Κ. Βαξεβανη και του Στεφ. Κασσελάκη, εξηγώντας ότι έχει καταγγείλει τις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις και έχει ζητήσει τη διερεύνηση όλης της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΥΠ, όπως και τους εποπτεύοντες αυτής.

Ετσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε στην ομιλία του ότι « Όλως τυχαίως… η άποψη του κ. Γεωργιάδη συμπίπτει με την άποψη του κ. Βαξεβάνη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κασσελάκη. Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις προβοκάτσιες και τη χυδαιότητα: από τον Σεπτέμβριο του 2022 έχω καταγγείλει με σαφήνεια αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις και έχω ζητήσει την ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων όλης της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΥΠ, όπως και τους εποπτεύοντες αυτήν».

Για να συμπληρώσει: «Εσείς, οι υπόλοιποι στόχοι, τα υπόλοιπα θύματα, τι κάνατε; Εσείς οι δημοκράτες, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, τι κάνατε; Εσείς κάνατε τις κότες. Όχι εγώ. Εγώ έκανα ό,τι όφειλα να κάνω στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, όχι ως θύμα αλλά ως δημοκράτης, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Φταίει, λοιπόν, -κατά τον κ. Γεωργιάδη- το θύμα που η δικαιοσύνη επί δύο χρόνια αδρανεί και οι θύτες καμαρώνουν κι εσείς μαζί τους. Φταίω εγώ που επί δύο χρόνια η δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει τον κ. Δημητριάδη. Περιέγραψα πλήρως τα εγκλήματα. Όφειλαν να τον έχουν καλέσει. Είναι ευθύνη της δικαιοσύνης».

Είναι προφανές ότι η επίθεση Ανδρουλάκη ήταν εσκεμμένη. Επελέγη να την εξαπολύσει από το βήμα της βουλής, έχοντας ενημερωθεί από το μεσημέρι για το ρεπορτάζ του Documento σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Την προκάλεσαν τα ερωτήματα που απηύθυνε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ το Documento σχετικά με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφορικά με τη χρησιμοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ( Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) το 2017 στην Ελλάδα για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

Να πού οφείλεται η άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη και Documento!

Βουλή: Αθλιότητα Ανδρουλάκη κατά Βαξεβάνη – Περίμενε να φύγει ο Μητσοτάκης για να του… επιτεθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter