Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Μόνο τη Δευτέρα ξέσπασαν 52 δασικές πυρκαγιές – Μεγάλος ο κίνδυνος και για την Τρίτη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Μόνο τη Δευτέρα ξέσπασαν 52 δασικές πυρκαγιές – Μεγάλος ο κίνδυνος και για την Τρίτη

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χωρά καθώς πενήντα δύο ήταν οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν μέχρι τις 6:00 το απόγευμα. Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι πυρκαγιές στην Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος, το Σχηματάρι, στην Ηλεία και τον Άραξο προβλημάτιζαν αλλά πλέον σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν οριοθετηθεί και ελέγχονται. Στο Κρανίδι η εικόνα είναι καλή και εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί μέσα στη νύχτα.

Ολονύχτια μάχη  με τις φλόγες στην Ιτέα

Στην πυρκαγιά της Φωκίδας, που ξεκίνησε από τον Ελαιώνα, κοντά στο Σερνικάκι, υπάρχει ενεργό μέτωπο δυτικά προς Ιτέα και έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις προς όλες τις πλευρές. Ο άνεμος έχει πέσει και εκτιμάται ότι μέχρι το πρωί θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 CL215, 4 CL415, ένα PZL, 7 Air Tractors, 5 Erickson, ένα ΒΚ117 και 2 CHINOOK, και εκτέλεσαν 33 πτήσεις. Από οχήματα συμμετείχαν 35 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 15 βοηθητικά, και το όχημα Διοίκησης και ελέγχου των επιχειρήσεων ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φλόγες 100 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου 7 ατόμων και δύο ΕΜΟΔΕ 29 δασοκομάντο. Από τους ΟΤΑ συμμετείχαν 15 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλη τη νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει ενισχυμένο κύμα εναέριων μέσων, για να ελεγχθεί.

Νωρίτερα είχε δοθεί προληπτική απομάκρυνση με μήνυμα στο 112, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες, από τη βόρεια πλευρά της Ιτέας προς την πλευρά της Κίρρας (ανατολική Ιτέα), προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τους καπνούς που μετέφεραν οι ισχυροί άνεμοι.

Αυξημένη επικινδυνότητα για πυρκαγιές και αύριο

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» σήμερα, όπως και αύριο, Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, για αύριο, Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική και Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Λακωνία, και υψηλός κίνδυνος σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φωκίδα – Προ των πυλών της Ιτέας οι φλόγες – Δύσκολη η κατάσταση σε Αργολίδα και Ηλεία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter