Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ντέρμπι

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ντέρμπι

Το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που για 50 λεπτά μας χάρισαν όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα είχε άδοξο τέλος καθώς οι δύο ομάδες λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Το ματς διακόπηκε στο 50ο λεπτό, δύο λεπτά μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού (1-1) καθώς μια κροτίδα που έπεσε ανάμεσα στους αναπληρωματικούς παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν ζέσταμα, στοίχισε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, που ζαλίστηκε, δεν άκουγε και σωριάστηκε στο χορτάρι. Ο παίκτης αποχώρησε με φορείο για τα αποδυτήρια και μαζί του αποχώρησαν και οι «πράσινοι», ενώ τους ακολούθησαν και οι Ιταλοί διαιτητές..

Μετά από δύο ώρες διαβουλεύσεων, ιατρικών γνωματεύσεων και μεταφοράς με ασθενοφόρο του Ισπανού αμυντικού που ένιωθε ζαλάδες στο νοσοκομείο, το ματς διακόπηκε οριστικά κι ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε ήδη αποχωρήσει από το γήπεδο. Η τύχη του ντέρμπι θα κριθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες.

Για το διάστημα πάντως που παίχθηκε μπάλα –και πολύ καλή μπάλα μάλιστα- στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι και με συνεχή πίεση αποδιοργάνωσε τη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων και κλέβοντας μπάλες δημιουργούσε συνεχή ρήγματα στην άμυνα των «ερυθρολεύκων». Ο Πασχαλάκης έσωσε δύο φορές σε σουτ των Τσέριν και Μπερνάρ ενώ ο Ολυμπιακός που τα περίμενε όλα από τον Φορτούνη, απείλησε με σουτ των Ποντένσε και Φορτούνη, ελάχιστα άουτ.

Όμως η υπεροχή των «πράσινων» καρποφόρησε στο 28’, όταν από φάουλ σέντρα του Μλαντένοβιτς και κόντρες στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο Βαγιαννίδης επωφελήθηκε την ολιγωρία των αμυντικών και από κοντά με σουτ άνοιξε το σκορ (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 32’ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 πάλι με τον Βαγιαννίδη που έσωσε ξανά ο Πασχαλάκης. Και λίγο αργότερα το φαλτσαριστό σουτ του Τζούρισιτς πέρασε ξυστά άουτ. Την καλύτερη ευκαιρία τους την έχασαν οι Πειραιώτες στο 41’ με σουτ του Ελ Κααμπί από πολύ πλεονεκτική θέση αλλά έσωσαν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ντέρμπι και στο 48’ ο Καμάρα έκλεψε τη μπάλα εκτός περιοχής από τον Τσέριν, έδωσε στον Ποντένσε ο Πορτογάλος του πέρασε τη κάθετη πάσα και ο Καμαρά με ωραίο πλασέ ισοφάρισε 1-1. Και δύο λεπτά ήρθε η κροτίδα, ο τραυματισμός του Χουάνκαρ και η διακοπή…

Ο Ιταλός Μαρέσκα είχε προλάβει να “κιτρινίσει” τους Ντόη και Φορτούνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Αράο, Σένκεφελντ, Τσέριν, Πέρεθ, Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter