Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72: Κόκκινη τρίποντη καταιγίδα και τρίτη σερί νίκη

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72: Κόκκινη τρίποντη καταιγίδα και τρίτη σερί νίκη

Με επιβλητική εμφάνιση μπροστά στο κοινό του συνέχισε το νικηφόρο ευρωπαϊκό σερί του ο Ολυμπιακός: 89-72 τη Ζαλγκίρις, μπροστά σε 14.000 φιλάθλους στο ΣΕΦ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 43-31.

Ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου με πρωταγωνιστές τους εκπληκτικά εύστοχους Κάνααν και Γουόκαπ. Η διαφορά κυμάνθηκε γύρω στους 15-20 πόντους στο υπόλοιπο του παιχνιδιού (74-55 στο φινάλε της γ’ περιόδου). .

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες και έχουν συνολικό ρεκόρ 6-4, όσο και ο ισόβαθμος Παναθηναϊκός.

Ο κορυφαίος σουτέρ της διοργάνωσης Αιζέια Κάνααν τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 4/6 τρίποντα, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ πέτυχε 14 με 4/7 και ο Αλεκ Πίτερς 22 με 4/5. Συνολικά ο Ολυμπιακός είχε 15 στα 29 τρίποντα.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις πέτυχε 9 πόντους απέναντι στην ομάδα από την οποία μεταπήδησε στον Πειραιά. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πρόσφερε 6 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Λούντζη 2, Λαρεντζάκη 3, Παπανικολάου 2, Σίκμα 4, Φαλ 2. Απουσίασαν και πάλι οι τραυματίες Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ, αλλά ο δεύτερος συμπεριλήφθηκε στη δωδεκάδα. Ο νεοφερμένος (από τη Ζαλγκίρις) Ναζ Μήτρου-Λονγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague πριν την 1η Ιανουαρίου.

Από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, ξεχώρισαν οι Έβανς 21, Χέις 10, Μάνεκ 10.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε χθες την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στην Euroleague, με 90-75 επί της υπολογίσιμης Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Την ερχόμενη Πέμπτη οι «πράσινοι» θα δοκιμαστούν στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ το ίδιο βράδυ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στο Πριγκιπάτο.

Μετά τη 10η αγωνιστική μόνο τρεις ομάδες έχουν καλύτερο ρεκόρ από τους δύο «αιώνιους»: Ρεάλ 9-0, Μπαρτσελόνα 8-2, Βίρτους 7-3.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter