Ομόφυλα ζευγάρια: Και ο Άγγελος Συρίγος επιλέγει την αποχή

Ομόφυλα ζευγάρια: Και ο Άγγελος Συρίγος επιλέγει την αποχή

Την οδό της αποχής επιλέγει και ο Άγγελος Συρίγος σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, τη στιγμή μάλιστα που νέες συζητήσεις ανοίγουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, καθώς μία μέρα πριν (30/1) δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που θα διαβαστεί στις εκκλησίες στις 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του ACTION24 ο πρώην υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «περιμένω να δω το κείμενο και εξ όσων έχω δει, επιμένω στη λογική της αποχής, αφού και ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα. Εγώ θα επιλέξω την αποχή».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα μέλη της κυβέρνησης που θα διαλέξουν την οδό της αποχής, ο Άγγελος Συρίγος σημείωσε «Ό,τι ισχύει για τον υπουργό (Βορίδη) ισχύει για τους υφυπουργούς και για όλους τους βουλευτές. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αυτή την ώρα έχουμε τόσες μεγάλες προκλήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

Υπενθυμίζεται, ότι η αποχή είχε χαρακτηριστεί ως μία «αξιοπρεπής στάση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποτυπωθεί μία οργανωμένη πολιτική διαφωνία εναντίον του, με την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Το κείμενο της Ιεράς Συνόδου

Μάλιστα, στο εσωτερικό της γαλάζιας κυβέρνησης γίνεται έντονη παρασκηνιακή συζήτηση και μετά το σκληρό κείμενο της Ιεράς Συνόδου, το οποίο θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται ότι «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και την μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεικότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλοφίλων ενηλίκων».

Πολλοί βουλευτές της περιφέρειας δέχονται μεγάλη πίεση να μη ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι μηχανισμοί της εκκλησίας διασφαλίζουν πολλές ψήφους.

Διαβάστε επίσης:

Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

Ρεσιτάλ αλαζονείας Παύλου Μαρινάκη με απειλές ενάντια σε αγρότες και φοιτητές (Video)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

«Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν αστερίσκοι» – Ομόφυλα ζευγάρια παρουσιάζουν στο Documento τις οικογένειες τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter