Ονομαστική ψηφοφορία θα αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για την φαρμακευτική κάνναβη

Ονομαστική ψηφοφορία θα αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για την φαρμακευτική κάνναβη

Άλλον έναν γύρο κοινοβουλευτικής αγωνίας θα περάσει μέσα σε λίγες ώρες η κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά τις διαφοροποιήσεις Μ. Γιαννάκου και Ολ. Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, η αξιωματική αντιπολίτευση προσανατολίζεται -κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr– να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και για το νομοσχέδιο που αφορά την φαρμακευτική κάνναβη.

Παρά τις ενστάσεις αρκετών βουλευτών της ΝΔ σε σχέση με το σχέδιο νόμου για τη συνεπιμέλεια, μόνο οι Μ. Γιαννάκου και Ολ. Κεφαλογιάννη βρήκαν το σθένος να καταψηφίσουν. Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό ρήγμα που καταγράφεται στη συμπολίτευση μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι δύο διαρροές της ΝΔ, που ψήφισε μόνη της το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, επιβεβαιώνουν πλήρως για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης κρατά σε λοκντάουν τη Βουλή και έχει καταργήσει τις ονομαστικές ψηφοφορίες με πρόσχημα την πανδημία».

Κατά την Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την απώλεια ελέγχου της κοινοβουλευτικής του ομάδας και γι΄ αυτό εκμεταλλεύεται την παρατεταμένη κοινοβοηυλευτική καραντίνα προκειμένου να «περάσει» επίμαχα νομοσχέδια, όπως για τη συνεπιμέλεια, για τη φαρμακευτική κάνναβη, για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία και τα εργασιακά.

Έρχεται κι άλλο «χτύπημα»;

Όπως ανέφεραν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο documentonews.grμε άγχος θα αναμένει ο πρωθυπουργός το αποτέλεσμα και της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο της φαρμακευτικής κάνναβης. Οι «μπάφοι» του δικαιωμένου -δια στόματος Άδωνη Γεωργιάδη- Νίκου Καρανίκα έχουν προκαλέσει έριδες στο εσωτερικό της κυβέρνησηςγεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν περνά για την Κουμουνδούρου.

Μετά τις «πιρουέτες» για την φαρμακευτική κάνναβη και τους επαίνους στον Ν. Καρανίκα σε live μετάδοση, ο υπουργός Ανάπτυξης εκμυστηρεύτηκε -όπως ανέδειξε το documentonews.gr– σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μάκης Βορίδης «δεν ήθελε να το περάσει με τίποτα» το εν λόγω νομοσχέδιο.

Διαβάστε σχετικά: Ο Γεωργιάδης, οι «μπάφοι» του Καρανίκα και η βεντέτα με τον Βορίδη

«Γιατί νομίζετε ότι έφυγε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Δεν το υπέγραφε (σ.σ. το νομοσχέδιο)!» φέρεται να ισχυρίστηκε νομίζοντας ότι απευθύνεται σε αφυείς. Τα λεγόμενα του Αδ. Γεωργιάδη στους πολιτικούς του αντιπάλους που τον… πήραν στο ψιλό επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του news247.grκαθώς η Βίκυ Σαμαρά είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο τον καυγά που εκτυλίχθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου στο δημοσίευμα με τίτλο: «Καυγάς Βορίδη- Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη και τον Καρανίκα».

Διαβάστε επίσης: O Γεωργιάδης δικαίωσε τον Καρανίκα για την φαρμακευτική κάνναβη: «Κάναμε λάθος το 2018» (Video)

Τούτων δοθέντων, στην αξιωματική αντιπολίτευση ειλημμένη είναι η απόφαση για κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής. «Θα καταθέτουμε αιτήματα για ονομαστικές ψηφοφορίες μέχρι να δύσει ο ήλιος!» σχολίασε χαρακτηριστικά υψηλά ιστάμενη πηγή της Κουμουνδούρου, ενώ κοινοβουλευτικό στέλεχος σημείωνε με νόημα στο documentonews.gr πως εκτός από τον… τσεκουράτο πρώην γραμματέα της ΕΠΕΝ με ενδιαφέρον αναμένουν την ψήφο του Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος ήταν λάβρος κατά της φαρμακευτικής κάνναβης.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Real FM, ο βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί ο Αδ. Γεωργιάδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Καρανίκα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θυμίζουμε με αυτό το βίντεο τι έλεγε ο Γ. Λοβέρδος για την φαρμακευτική κάνναβη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter