Οπαδική βία: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Οι ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Οπαδική βία: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Οι ανακοινώσεις τη Δευτέρα
AP Photo/Giannis Papanikos, File

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτο στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένονται ανακοινώσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Η κυβέρνηση παραμένει βαριά εκτεθειμένη μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσαν χούλιγκανς, στο Ρέντη, καθώς τα τελευταία χρόνια οι δολοφονικές επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα.

Υποσχέσεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει επανειλημμένως τα προηγούμενα χρόνια ότι η οπαδική βία θα αντιμετωπιστεί στη ρίζα της. Ενδεικτικά μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του είχε τονίσει: «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα, όπως όλοι οι Έλληνες», συμπληρώνοντας ότι «αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Το φαινόμενο της οπαδικής βίας όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά. Τον Αύγουστο ναζί χούλιγκανς κατευθύνθηκαν ανενόχλητοι προς την Αθήνα και μετά από επίθεση έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής.

Μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη για άλλη μία φορά η κυβερνητική γραμμή ήταν ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία και να υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας στον κόσμο του αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε η οπαδική βία, αλλά να διευρύνεται και σε αθλητικά πεδία πέρα από το ποδόσφαιρο. Η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε 31χρονο αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα, στο Ρέντη, δείχνει ότι το σπιράλ της βίας και των δολοφονικών επιθέσεων από χούλιγκανς έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter