Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ρομποτική καινοτομία

Οπίσθια… ρομπότ (Video)

Ρομπότ με το όνομα ‘Robutt’ μιμείται την κίνηση της ανθρώπινης λεκάνης - μία ασυνήθιστη δοκιμή που εξασφαλίζει την αντοχή των καθισμάτων.

Ο “Robutt” κάθεται 25.000 φορές και προσομοιώνει την καθημερινή χρήση μίας δεκαετίας μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες έχει τις διαστάσεις ενός μέσου άνδρα και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο Fiesta.

Το συγκεκριμένο ρομπότ κατασκευάστηκε για να κινείται όπως μία ανθρώπινη λεκάνη και να προσομοιώνει στην εντέλεια το πώς μπαινοβγαίνουν οι οδηγοί και οι επιβάτες στα καθίσματα.

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν χάρτες πίεσης, ώστε να καθορίζουν το αποτύπωμα στο κάθισμα, ένα στοιχείο που τους επιτρέπει να δοκιμάζουν τη φθορά και αντοχή των υλικών χρησιμοποιώντας τη ρομποτική λεκάνη – το λεγόμενο “Robutt” – ώστε να αναπαράγουν τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

«Από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, το κάθισμα δημιουργεί μία εντύπωση άνεσης και ποιότητας», δήλωσε η Σβένια Φρόιχλιχ , μηχανικός στο τομέα της αντοχής στην ευρωπαϊκή έδρα της Ford, στην Κολωνία της Γερμανίας. «Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε πνευματικούς κυλίνδρους που απλά κινούνταν πάνω – κάτω. Με το “Robutt”, μπορούμε τώρα να αναπαράγουμε με μεγάλη ακρίβεια τη συμπεριφορά των ανθρώπων”.

Βασισμένος σε έναν άντρα μεσαίου αναστήματος, ο “Robutt” χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές προσομοίωσης δέκα χρόνων χρήσης μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων στα πλαίσια δοκιμών του νέου Fiesta – όπου κάθεται και σηκώνεται 25.000 φορές. Ο νέος τύπος δοκιμής εφαρμόζεται τώρα σε όλα τα οχήματα της Ford στην Ευρώπη.

Δείτε το “Robutt” τώρα: 
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.