Ορέστης Καττής: «Είμαστε σε δικαστική ομηρία» – «Αναδείχθηκαν οι φασιστικές πρακτικές της ομάδας ΔΡΑΣΗ»

Ορέστης Καττής: «Είμαστε σε δικαστική ομηρία» – «Αναδείχθηκαν οι φασιστικές πρακτικές της ομάδας ΔΡΑΣΗ»

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2022 θα ξεκινήσει εκ νέου η δίκη της οικογένειας Καττή, που δέχτηκε αλόγιστη βία μετά το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Σεπολίων στις 17 Νοέμβρη 2020, λόγω παύσης της προέδρου της έδρας εξαιτίας καθυστερήσεων σε υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Τραγική μάλιστα ειρωνεία όπως σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη, είναι ότι σύμφωνα με την προϊσταμένη της εισαγγελίας , ανάμεσα στις υποθέσεις που συντέλεσαν στην παύση της προέδρου ήταν και αυτή της οικογένειας Καττή, η οποία με την συγκεκριμένη εξέλιξη όχι μόνο καθυστερεί περαιτέρω αλλά αρχίζει από το μηδέν διαγράφοντας τους τελευταίους επτά μήνες που διεξαγόταν. Η αποδεικτική διαδικασία χρειαζόταν μόλις μία ημέρα για να ολοκληρωθεί ενώ η αθώωση των κατηγορουμένων ήταν σχεδόν βέβαιη, αφού οι μάρτυρες αστυνομικοί είχαν πέσει σε σωρεία αντιφάσεων κατά τις καταθέσεις τους, πράγμα που εύκολα πια μπορεί να αποδειχθεί.

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Ξανά από την αρχή η δίκη της οικογένειας Καττή – Έπαυσαν την πρόεδρο της έδρας

Η Α. Λεγάκη μιλώντας στο documentonews.gr έκανε λόγο για «μεθόδευση» ενώ ξεκαθάρισε πως θα βρεθούν ξανά στη δικαστική αίθουσα με στοιχεία, μάρτυρες και στο πλευρό τους την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Ορέστης Καττής, ξεκαθάρισε μιλώντας στο documentonews.gr πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας «αναδείχθηκαν οι φασιστικές πρακτικές και νοοτροπίες της ομάδας ΔΡΑΣΗ»,  ενώ πρόσθεσε ότι φάνηκε «να τους ενοχλεί ότι αναδείχθηκε η καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού. Αναδείχθηκε το κομμάτι του κράτους που επιτίθεται στον πολίτη μέσα στο σπίτι του και αυτό τους ενόχλησε πολύ γιατί η υπόθεσή μας πήρε δημοσιότητα, αποδεικνύεται με βίντεο και μαρτυρίες ότι ήταν μία άγρια και απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ.. Φαινόταν πως όλο αυτό είναι μια σκευωρία. Δεν ήθελαν να βγει αθωωτική απόφαση γιατί δεν ήθελαν να αποδειχθεί ότι το κράτος και η κυβέρνηση, εκείνη την ημέρα εξαπέλυσε τις συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις που είναι στην ουσία φασιστικές ομάδες και έκαναν αίσχη σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανα και στη γειτονιά μας στα Σεπόλια».

Ο ίδιος σημείωσε πως όλο αυτό που συμβαίνει είναι ψυχοφθόρο και αρκετά βάναυσο για τον ίδιο και την οικογένειά του καθώς παρατείνεται το άγχος που ζούσαν όλη αυτή την περίοδο και συνεχίζουν να βρίσκονται σε «δικαστική ομηρία».

Υπενθυμίζεται πως ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου δέχτηκαν ανελέητη βία από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου 2020 κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και από θύματα βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν και πάλι ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η αδελφή του, φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φίλος τους και φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο οικογενειακός φίλος Μάκης Λιβάνης.

Ο 24χρονος Ορέστης Κατής κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες η αδελφή του Λυδία Κατή, ο Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, που συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του πρώτου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξύβριση, απόπειρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter