Σεπόλια: Ξανά από την αρχή η δίκη της οικογένειας Καττή – Έπαυσαν την πρόεδρο της έδρας

Σεπόλια: Ξανά από την αρχή η δίκη της οικογένειας Καττή – Έπαυσαν την πρόεδρο της έδρας
Ξανά από την αρχή θα γίνει η δίκη της οικογένειας Καττή, που δέχτηκε αλόγιστη βία μετά το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Σεπολίων στις 17 Νοέμβρη 2020, λόγω παύσης της προέδρου της έδρας εξαιτίας καθυστερήσεων σε υποθέσεις που αναλαμβάνει. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την προϊσταμένη της εισαγγελίας όπως σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη, ανάμεσα στις υποθέσεις που συντέλεσαν στην παύση της προέδρου ήταν και αυτή της οικογένειας Καττή, η οποία με την παύση της, οδηγείται μήνες πίσω καθώς σήμερα Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η τελευταία ημέρα της δίκης και αναμενόταν η απόφαση. Η πρώτη δικάσιμος προγραμματίζεται για 14 Δεκεμβρίου 2022, με την ταλαιπωρία της οικογένειας να συνεχίζεται.
«Όλοι οι συνήγοροι καταγγέλλουμε μεθόδευση», λέει η συνήγορος των κατηγορουμένων Αντωνία Λεγάκη στο documentonews.gr και προσθέτει: «Ήταν η τελευταία ημέρα μιας επτάμηνης διαδικασίας. Ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε περίπτωση καταδίκης. Το γεγονός της παύσης εκ μέρους του Αρείου Πάγου είναι μια δήλωση της αστυνομίας και του δικαστικού μηχανισμού που λέει ”δεν τα καταφέραμε καλά αυτή τη φορά όποτε θα ξαναπροσπαθήσουμε”. Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί με στοιχειά και μάρτυρες και όλη την κοινωνία δίπλα μας».
Υπενθυμίζεται πως ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου δέχτηκαν ανελέητη βία από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου 2020 κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και από θύματα βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν και πάλι ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η αδελφή του, φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φίλος τους και φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο οικογενειακός φίλος Μάκης Λιβάνης.

Ο 24χρονος Ορέστης Κατής κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες η αδελφή του Λυδία Κατή, ο Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, που συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του πρώτου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξύβριση, απόπειρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter