Οργή από την ΟΛΜΕ για την κατάρρευση της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων

Οργή από την ΟΛΜΕ για την κατάρρευση της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων

Η κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων το πρωί της Δευτέρας έφερε ιδιαίτερα προβλήματα στη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκαλώντας την οργή μαθητών και εκπαιδευτικών, που ζητούν την κατάργηση του μέτρου.

Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση στα σχολεία: «Έπεσε» η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων

Όπως εξηγεί η ΟΛΜΕ για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.

Μάλιστα αναφέρουν ότι είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

«Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητά επιμόνως την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter