Οργή από τον δήμαρχο Μαντουδίου: «Κανένα πτητικό μέσο έως τις 8 το πρωί – Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο – Ο κόσμος έσωσε τα σπίτια» (Video)

Οργή από τον δήμαρχο Μαντουδίου: «Κανένα πτητικό μέσο έως τις 8 το πρωί – Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο – Ο κόσμος έσωσε τα σπίτια» (Video)

Απουσία εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων έως τις 8 το πρωί κατήγγειλε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανώς απογοητευμένος, είπε: «δεν υπάρχει έλεος, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να σωθεί η περιουσία του κόσμου, καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει βοήθεια. Έχουμε φτάσει 8:10 και ακόμα δεν έχει φανερωθεί ούτε ένα πτητικό μέσο».

Δείτε επίσης: Εύβοια: Έκκληση περιφερειάρχη Σπανού για περισσότερα εναέρια μέσα – Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Εκκενώσεις σε μοναστήρι και κατασκήνωση

«Αυτό δεν είναι σχέδιο, αυτό είναι ανικανότητα. Αν είχε φύγει ο κόσμος δε θα είχε μείνει κανένα σπίτι. Ο κόσμος έσωσε τα σπίτια. Μόλις πέρναγε η φωτιά, γυρνούσαν πίσω σβήναν τις εστίες και γλίτωσαν κάμποσα σπίτια. Έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια» και πρόσθεσε: «θα είχαμε πάνω από 10.000 καμμένα σπίτια», υποστήριξε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

«Τι θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος; Να κάτσει να με σταυρωμένα τα χέρια και να χάσει το σπίτι του; Οι περισσότεροι γύριζαν και έσβηναν τις εστίες που ήταν μέσα στα σπίτια τους», συμπλήρωσε.

«Όλη η Βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μιλάμε μόνο για το δάσος, μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Η θλίψη και η οργή ξεχειλίζει. Δεν είχαμε βοήθεια. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ζητούσαμε να έρθουν εναέρια μέσα μας έλεγαν “έρχονται-έρχονται” και ποτέ δεν έρχονταν. Η φωτιά είχε περίμετρο 100 χλμ και επιχειρούσαν με τα ψεκαστήρια και με ένα ελικόπτερο. Είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter