Οργισμένη αντίδραση από Άγκυρα για δημοσίευμα του Economist – «Εξωφρενική προπαγάνδα»

Οργισμένη αντίδραση από Άγκυρα για δημοσίευμα του Economist – «Εξωφρενική προπαγάνδα»

Ο Economist έγραψε ότι η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα του δικτατορικού καθεστώτος, με το κεντρικό θέμα του περιοδικού να απεικονίζει αφαιρετικά το περίγραμμα του προφίλ του Ερντογάν στην τουρκική ημισέληνο, εκτιμώντας πως ο τούρκος ηγέτης οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή.

Διαβάστε σχετικά: Economist: Στα πρόθυρα της δικτατορίας η Τουρκία

Το δημοσίευμα προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Άγκυρα, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν να κάνει λόγο για εξωφρενική και χυδαία προπαγάνδα, κατηγορώντας τον Economist για μία «σκόπιμα λανθασμένη εικόνα της χώρας», ενώ έκλεισε την παρέμβασή του στο Twitter κάνοντας λόγο για «θλιβερή κατάσταση» όσον αφορά το εν λόγω Μέσο.

«Άντε πάλι! Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα λανθασμένη απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα.

Εάν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να διερευνήσετε πώς και γιατί το τουρκικό κοινό εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;! Η χώρα μας οδεύει προς μια ακόμη εκλογική περίοδο, όπου υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το πώς να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις μας. Υπάρχει δημοκρατική πολιτική και η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τη στρατηγική της εδώ και μήνες.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να κάνει αναφορά για τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή τους κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του στο Twitter ο Αλτούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter