Ορόσημο το 2019 για τα ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα της BMW

Ορόσημο το 2019 για τα ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα της BMW

Αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων παρουσιάζει το BMW Group, με τη φετινή χρονιά να αποτελεί ορόσημο για το λανσάρισμα νέων μοντέλων. 

Μέσα σε έναν χρόνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 38,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 142.617 μονάδες, ενώ η χρονιά που διανύουμε αποτελεί κομβικό σημείο σχετικά με τις πωλήσεις της τελευταίας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων.

Νέα λανσαρίσματα το 2019

Φέτος προγραμματίζεται η παρουσίαση των νέας γενιάς BMW X 5 plug – in hybrid και νέας BMW Σειρά 3 plug – in hybrid. Τα μοντέλα χρησιμοποιούν την τελευταία γενιά ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, προσφέροντας αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Το 2019 θα παρουσιαστεί και το Mini Electric, που θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη της Βρετανίας.

Στο μέλλον

Από εκεί και πέρα, μέχρι το 2021, ο Όμιλος θα έχει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και πρόκειται για τα BMW i3, Mini Electric, BMW iX3, BMW i4 και BMW iNEXT. Έως το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει ανέβει στα 12 μοντέλα και συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών, η σχετική γκάμα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 25 μοντέλα.

Η γκάμα θα είναι ευέλικτη, καθώς το BMW Group θα μπορεί να κατασκευάζει πλήρως ηλεκτρικά (BEV), plug-in υβριδικά (PHEV) και συμβατικά συστήματα κίνησης (ICE) σε μία γραμμή παραγωγής.

Τέλος, εξελίσσεται και η πέμπτη γενιά του συστήματος ηλεκτροκίνησης, όπου θα συνεργάζονται πιο καλά τα μοτέρ, το κιβώτιο, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η μπαταρία. Το πλεονέκτημα είναι πως η ενσωμάτωση ηλεκτροκινητήρα, κιβωτίου και ηλεκτρονικών ισχύος μειώνει το κόστος, ενώ επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες. Η πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού μοτέρ, θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο BMW iX3 το 2020.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter