ΟΣΦΠ: Νίκησε τον ΠΑΟ (1-0) και ανέβηκε στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής (1-0) στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων το οποίο διεξήχθη χωρίς κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με τη 12η νίκη τους στην Σούπερ Λίγκα οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ που χθες ηττήθηκε από τον Αρη.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα σημείωσε στο 74’ ο Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαροκινός φορ με δυνατό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη.

Το ντέρμπι δεν είχε πολλές καλές στιγμές και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο. Θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ στο 43’ με τον Γιόχανσον, αλλά ο Σα απέκρουσε το σουτ του Σουηδού. «Hταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό πρέπει να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την ίδια ένταση. Κέρδισε ο Ολυμπιακός μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν είχε τόσες ευκαιρίες», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα σε μία φάση και σκόραρε με την ποιότητα του Ελ Αραμπί. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές. Στις ευκαιρίες που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είχαμε προηγηθεί».

Στο 52’ ο Μπα φαίνεται να πατάει το πόδι του Μακέντα μέσα στην περιοχή του Σα, ο Φινλανδός διαιτητής Γκεστράνιους είδε το VAR και έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Χριστοδουλόπουλο, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε(60′ Λάζαρος), Βαλμπουενά(95′ Κούτρης), Μασούρας(46′ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης(83′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(78′ Περέα), Ζαχίντ(71′ Μπεκ), Μακέντα.