Όσκαρ 2024 – Γάζα: Σημαντικοί καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση καταύπαση του πυρός στη Γάζα

Όσκαρ 2024 – Γάζα: Σημαντικοί καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση καταύπαση του πυρός στη Γάζα
J

Λάμψη, χαμόγελα, αλλά και κάποια ξεκάθαρα μηνύματα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο πόλεμος στη Γάζα θα ήταν αδύνατον να μην απασχολήσει τη 96η απονομή των Βραβείων Όσκαρ, ιδίως μετά τον πύρινο λόγο του, Τζόναθαν Γκλέιζερ, σκηνοθέτη της ταινίας «Ζώνη Ενδιαφέροντος».

Ο βραβευμένος με το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, εβραϊκής καταγωγής σκηνοθέτης, στον ευχαριστήριο λόγο-δήλωσή του, έκανε αναφορά στη γενοκτονία της Γάζας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το Ολοκαύτωμα έχει “απαχθεί” από μια Κατοχή που οδηγεί σε συγκρούσεις. Στεκόμαστε εδώ ως άνθρωποι που αρνούνται το να σφετερίζεται μια Κατοχή την εβραϊκότητά τους και το Ολακαύτωμα. Είτε μιλούμε για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ή για την συνεχιζόμενη επίθεση στην Γάζα, για όλα τα θύματα της απανθρωποποίησης, πώς αντιστεκόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Γκλέιζερ.

Το Dolby Theatre ξέσπασε σε ένα θερμό χειροκρότημα μιας και στην αίθουσα ήταν αρκετοί εκείνοι που φορούσαν στο ένδυμα τους έμβλημα της συμπαράστασής τους στην Παλαιστίνη.

Ο Μαρκ Ράφαλο, η Μπίλι Έλις, είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που δήλωσαν απερίφραστα τη συμπαράσταση τους στον Παλαιστινιακό λαό φορώντας την κονκάρδα των καλλιτεχνών που τάσσονται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, ενώ Ράμι Γιούσεφ μιλώντας στο δίκτυο του ABC δήλωσε: «Καλούμε για άμεση, μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Καλούμε για ειρήνη και δικαιοσύνη διαρκείας για τους ανθρώπους της Παλαιστίνης».

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2024: Ολόγυμνος στη σκηνή ο Τζον Σίνα – Ο λόγος πίσω από το ιδιαίτερο σκετς (Video)

Όσκαρ 2024: Έγραψε ιστορία το «Οπενχάιμερ», καταξίωση για Λάνθιμο (Videos)

Λύγισε η Έμα Στόουν: «Γιώργο σ’ ευχαριστώ…» – Η αγκαλιά με τον Λάνθιμο (Video – Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter