Όστιν: Σημαντικές οι συνομιλίες με τη Ρωσία για να αποφευχθεί η κλιμάκωση στην Ουκρανία

Όστιν: Σημαντικές οι συνομιλίες με τη Ρωσία για να αποφευχθεί η κλιμάκωση στην Ουκρανία

Την ανάγκη για συνομιλίες εξέφρασε την Πέμπτη ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την αύξηση της κλιμάκωσης από την αρχή της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, σε συνέντευξη Τύπου που στο Πεντάγωνο.

«Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αλλά και με τους αντιπάλους μας. Εφόσον έχουμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε αυτά που είναι σημαντικά για εμάς, τότε νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να διαχειριστούμε την κλιμάκωση», είπε ο Όστιν.

Εάν η Ρωσία αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος πυρηνικού όπλου, «θα βλέπατε μια πολύ σημαντική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα … και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε ότι κάθε είδους χρήση ενός τέτοιου όπλου, ή ακόμη και η συζήτηση για τη χρήση ενός τέτοιου όπλου, είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη», τόνισε ο Όστιν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο θα παραμείνει επικεντρωμένο στο να διασφαλίσει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί το κυρίαρχο έδαφός της. «Θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ο Όστιν σημείωσε ότι κατά την έναρξη της εισβολής νωρίτερα φέτος, οι περισσότεροι αμφέβαλλαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αντισταθούν στους Ρώσους, οι οποίοι διαθέτουν πολύ περισσότερες στρατιωτικές δυνατότητες.

«Νομίζω ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες των περισσότερων ανθρώπων. Και το έκαναν αυτό επειδή εμείς στη διεθνή κοινότητα εργαστήκαμε πραγματικά σκληρά και κινηθήκαμε πολύ γρήγορα για να τους παράσχουμε τις δυνατότητες που χρειάζονται για να υπερασπιστούν το κυρίαρχο έδαφός τους και τις χρησιμοποίησαν πολύ, πολύ καλά», κατέληξε.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η επόμενη δεκαετία η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αντίποινα προειδοποιούν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση κατά αμερικανικών δορυφόρων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter