Όταν η ΕΡΤ μετέδιδε την είδηση του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσέρνομπιλ (Video)

Όταν η ΕΡΤ μετέδιδε την είδηση του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσέρνομπιλ (Video)

Στην επικαιρότητα επέστρεψε ξανά το πυρηνικό δυστύχημα του Τσέρνομπιλ, με αφορμή την κυκλοφορία της σειράς του HBO «Chernobyl», η οποία εξιστορεί τα γεγονότα που ακολούθησαν την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Πώς όμως μεταδόθηκε στην ελληνική τηλεόραση η συγκεκριμένη είδηση;

Στην Ελλάδα, την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ στο νυχτερινό της δελτίο, με τον παρουσιαστή Κώστα Χούντα να αναφέρει:

«Η σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα επίσημα από την τηλεόραση ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή που βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας έχει εκκενωθεί, στην πόλη Τσερνομπίλ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου. Η ραδιενέργεια που διέφυγε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Τσερνομπίλ έχει μολύνει ποτάμια και πόσιμο νερό της περιοχής αυτής, δήλωσε στην Στοκχόλμη ο Σουηδός πυρηνικός επιστήμονας Μπεντ Πέντερσον. Η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία έχουν από χθες υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας».

Διαβάστε ακόμη: «Chernobyl»: Τα πέντε επεισόδια του HBO που μας καθηλώνουν (Video + Photos)

Αξίζει να σημειωθεί πως η τότε σοβιετική κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να «κουκουλώσει» την υπόθεση και τις οδυνηρές συνέπειες που είχε η διαρροή της ραδιενέργειας από τον πυρηνικό αντιδραστήρα, με την είδηση όμως να γίνεται γνωστή μετά από τα υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν στις χώρες της Σκανδιναβίας και την Πολωνία. Λίγο αργότερα, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου…

Δείτε την μετάδοση της είδησης από την ΕΡΤ:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter