Όταν Κοντοζαμάνης και Άδωνης έλεγαν ότι δε χρειάζεται διατίμηση σε τεστ και μάσκες

Όταν Κοντοζαμάνης και Άδωνης έλεγαν ότι δε χρειάζεται διατίμηση σε τεστ και μάσκες

Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει η κυβέρνηση, εννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να θυμίσουμε τι έλεγαν στην κυβέρνηση όχι και τόσο πολύ καιρό πριν, στις αρχές Σεπτεμβρίου και λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Τότε που πολλοί εργαζόμενοι καλούνταν να κάνουν τεστ κορονοϊού πριν επιστρέψουν στην εργασία τους και Κεραμέως και Πέτσας καλούσαν τους γονείς να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους ώστε να παραμείνουν σπίτι και να «περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Στις 4 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωνε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει διατίμηση στην τιμή του τεστ για κορονοϊό γιατί «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά, έχουν εξορθολογιστεί οι τιμές σε σχέση με την αρχική περίοδο».

Ιδού τι είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Κοντοζαμάνης (πηγή eody.gr)

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: «Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα που αναφερθήκατε για τη διατίμηση στις τιμές, το Κράτος παρεμβαίνει όταν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Νομίζω ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά, έχουν εξορθολογιστεί οι τιμές σε σχέση με την αρχική περίοδο.

Ακόμα και αν το τεστ αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα έκανε όλος αυτός ο κόσμος τεστ, διότι οι περισσότεροι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια για να κάνουν τεστ.

Δηλαδή το ότι κάποιος, μία εταιρεία, μία ιδιωτική εταιρεία πάει και κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό, μπορεί να μην υπάρχουν τα κριτήρια τη στιγμή που κάνει το τεστ για να κάνει όλο το προσωπικό το τεστ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πιστοποιημένα εργαστήρια. Συνεργάζεται και ο δημόσιος τομέας με αυτά τα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία κάνουν εξετάσεις διαγνωστικού μοριακού ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο, επιτρέψτε μου να πω ότι βεβαίως και το τεστ είναι δωρεάν. Όπως είπε και ο Υφυπουργός, έχουμε φτάσει μέχρι και 17.000 τεστ την ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος των ημερήσιων τεστ ήταν 13.400 τεστ.

Έχει παραγωγική δυνατότητα αυτή τη στιγμή η χώρα και μπορούμε να την αυξήσουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά βεβαίως, σίγουρα υπάρχει ένα ανώτατο σημείο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή των τεστ».

Άδ. Γεωργιάδης για μάσκες: «Οι τιμές πέφτουν, δεν ανεβαίνουν»!

Τον περασμένο Μάιο στη βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε αποκλείσει την πιθανότητα διατίμησης της προστατευτικής μάσκας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη στην αγορά και ότι οι τιμές σιγά-σιγά πέφτουν! Όπως είχε πει χαρακτηριστικά, η τιμή για τις μάσκες κυμαίνεται στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 40 έως 60 λεπτά και απέδωσε την πρόσκαιρη αύξηση στις τιμές στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών παγκοσμίως. «Οι τιμές πέφτουν, δεν ανεβαίνουν», είχε πει χαρακτηριστικά!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter