Όταν ο Μητσοτάκης τα έβαζε με τη δικαιοσύνη (video)

Όταν ο Μητσοτάκης τα έβαζε με τη δικαιοσύνη  (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που παραμένει σταθερός στις απόψεις του. Για παράδειγμα, τα έβαλε με τις “επιθέσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την καταδίκη της Ηριάννας Β.Λ. 

Ο ίδιος δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός από μία φορά το 2013. Αλλά αυτή δε μετράει…

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ το 2013, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές καθυστερούν πλέον των 18 μηνών να δικάσουν υποθέσεις τρομοκρατίας με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις και οργανώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 είναι η χρονιά της μεγάλης και επικίνδυνης απεργίας πείνας της Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κώστας Σακκάς δε δικαζόταν, ακόμα και μετά το πέρας του 18μηνου, ενώ παρέμενε στη φυλακή. Η απεργία πείνας και το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης κέρδισαν και ο Κώστας Σακκάς δικαιώθηκε και νομικά, αφού κρίθηκε αθώος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φυσικά, δεν έπαψε ποτέ να εκμεταλλεύεται πολιτικά την τρομοκρατία (κι αν δεν υπήρχε, θα έβρισκε τρόπο να την εφεύρει, όπως με το… άβατο των Εξαρχείων).

Αυτές τις ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δικαιώνεται”. Η Ηριάννα και ο Περικλής παρέμειναν στη φυλακή. πρόκειται για μία δικαστική απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της».

Βέβαια, ο ίδιος δε δίσταζε τα να βάλει με τη δικαιοσύνη το 2013. Αλλά τότε δεν ήταν, προφανώς, παρέμβαση. Ήταν… καλοπροαίρετη κριτική:

«Έχω προσωπικά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία κατά κανόνα κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν έχω όμως την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος, διότι δυστυχώς κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη» ανέφερε και πρόσθετε: «Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα” όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα, να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

O κ. Μητσοτάκης είχε πει επίσης ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει μια εγχώρια τρομοκρατία με ξεκάθαρες αναφορές στην ιδεολογία της άκρας αριστεράς» ενώ επισήμανε ότι «καταρρέει η βολική ψευδαίσθηση, η οποία είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, ότι έχουμε τελειώσει με το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να μην ισχύει, διότι προφανώς αυτές οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αναγεννιούνται από την τέφρα τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter