Όταν ο Μητσοτάκης διαφήμιζε σε ΑΤ το «σχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία» και την «εμπιστοσύνη» (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης διαφήμιζε σε ΑΤ το «σχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία» και την «εμπιστοσύνη» (Video)

Ήταν 26 Νοεμβρίου 2022, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία πολλών τηλεοπτικών καμερών, και του τότε υπουργού προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, σε ένα επικοινωνιακό σόου για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα είχε επισκεφθεί ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα και που ένα από τα 18 είναι και το μοιραίο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε.

Τότε είχε πανηγυρικά δηλώσει ότι «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το συνολικό μας σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα φυσικά πρωτίστως γυναίκες».

Και συνέχιζε το επικοινωνιακό σόου υποστηρίζοντας: «Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά. Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα. Τώρα έχουμε το θάρρος, όλοι μας, και η πολιτεία αλλά κυρίως τα θύματα, να μιλήσουμε, να σηκώσουμε και να κοιτάξουμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί».

Μάλιστα, είχε μιλήσει και για την εμπιστοσύνη που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες προς τις δομές του κράτους: «Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι συνολικά προς το κράτος και τις δομές του, ειδικά όταν πρόκειται για τον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής του ανθρώπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή του κράτους».

Μετά από τόσες καμπάνιες, επικοινωνιακές φιέστες και πανηγυρικές δηλώσεις, τουλάχιστον, δύο φρικτές γυναικοκτονίες, έλαβαν χώρα λίγη ώρα μετά από τις καταγγελίες που έκαναν δύο γυναίκες σε αστυνομικά τμήματα.

Η πρώτη, τον Δεκέμβριο του 2023 μετά την καταγγελία που έκανε στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας μια 43χρονη βρήκε φριχτό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της. Και στην περίπτωσή της η αστυνομία της απάντησε ότι δεν διέθετε περιπολικό και αρκέστηκε να καταγράψει την καταγγελία, δίνοντας της μάλιστα το «panic button», και δίνοντας της την οδηγία να φύγει από το σπίτι όπου διέμενε. Τότε ο δράστης, πήγε στο σπίτι της μητέρας της γυναίκας, και την πυροβόλησε από την εξώπορτα.

Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου 2024, η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η άγρια γυναικοκτονία σε απόσταση, μόλις, 2 μέτρων από τον αστυνομικό φρουρό και αφού πρώτα η αξιωματικός υπηρεσίας επί της ουσίας την είχε διώξει και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης της απάντησε κυνικά ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου», καταδεικνύουν ότι η απόσταση από το επικοινωνιακό σόου περί ασφάλειας των θυμάτων μέχρι την οικτρή πραγματικότητα είναι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη δρόμος.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Η εισαγγελέας Λάρισας παρέκαμψε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και βγάζει λάδι τον Τριαντόπουλο

Ποια είναι η Αντωνία Ηλία του παραδικαστικού που ήταν φυγόδικη 19 χρόνια – Η συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη το 2005

Συγκινητική ανάρτηση Κασσελάκη: «Επέστρεψα στις ρίζες μου, επιλέγω κάθε μέρα τον δρόμο της γιαγιάς Αλεξάνδρας»

Ο Αρβανίτης ξεμπροστιάζει Καρανικόλα μετά την επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter