Όταν ο Μητσοτάκης το 2019… προεξοφλούσε εκτροχιασμούς τρένων (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης το 2019… προεξοφλούσε εκτροχιασμούς τρένων (Video)

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο καταγγέλλουν σοβαρά κενά ασφαλείας και υποστελέχωση, προειδοποιώντας επί σειρά ετών για σοβαρό κίνδυνο δυστυχήματος, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαρρέει στα πετσωμένα ΜΜΕ non-paper που μιλούν περί εγκατάστασης ηλεκτρονικών συστημάτων στο 70% του δικτύου της χώρας, έχοντας ως στόχο να «αποβάλλει» τις ευθύνες της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη.

Προτάσσοντας το «ανθρώπινο λάθος» και διαρρέοντας προπαγανδιστικά non-paper, το Μαξίμου προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των σοβαρότατων ευθυνών, κρύβοντας ότι γνώριζαν για τους κινδύνους που τους επεσήμαναν οι σιδηροδρομικοί, αλλά είχαν αναδείξει ως κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019.

Τον Μάρτιο του 2019, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές, σε ένα κρεσέντο μικροπολιτικής κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις μεταφορές και τον σιδηρόδρομο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι η ΝΔ «επιμένει στα έργα της συντήρησης και της αναβάθμισης αυτού του δικτύου», κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση Τσίπρα ότι το… εγκατέλειψε ως πρότζεκτ.

«Επιμένουμε σε παρεμβάσεις που δεν είναι πολύ ελκυστικές, να το πω πολύ απλά δεν είναι πολύ… σέξι. Δεν αφορούνε τρένα τα οποία έρχονται για δέκα ημέρες από την Ιταλία για να μας πείσουν ότι ξαφνικά ως δια μαγείας ότι θα κινούνται με αστρονομικές ταχύτητες σε δίκτυα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα. Μάλλον θα εκτροχιαζόντουσαν αν επιχειρούσαμε να τα κινήσουμε με αυτές τις ταχύτητες».

Πέραν από τις άκομψες διατυπώσεις και την μικροπολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εγκαταλελειμμένο δίκτυο αλλά και για πιθανούς εκτροχιασμούς τρένων που θα κινούνταν με μεγάλες ταχύτητες στο υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο. Μάλιστα, σημειώνοντας ότι η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη «πρέπει να γίνεται μέσα σε τρεις ώρες», τόνιζε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Ελλάδα θρηνεί πάνω από τα συντρίμμια δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης που κουνούσε το δάχτυλο στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε το παραμικρό για τα όσα κατήγγειλε, γεγονός που επιβεβαιώνουν μέσω καταγγελιών, δηλώσεων μέχρι και εξωδίκων οι συνδικαλιστικές ενώσεις των σιδηροδρομικών…

«Όσον αφορά τους σιδηροδρόμους. Επιμένουμε σε παρεμβάσεις που δεν είναι πολύ ελκυστικές, να το πω πολύ απλά δεν είναι πολύ… σέξι. Δεν αφορούνε τρένα τα οποία έρχονται για δέκα ημέρες από την Ιταλία για να μας πείσουν ότι ξαφνικά ως δια μαγείας ότι θα κινούνται με αστρονομικές ταχύτητες σε δίκτυα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα. Μάλλον θα εκτροχιαζόντουσαν αν επιχειρούσαμε να τα κινήσουμε με αυτές τις ταχύτητες. Γι’ αυτό επιμένουμε τόσο πολύ στα έργα της συντήρησης και της αναβάθμισης αυτού του δικτύου που από το 2015 και μετά εγκαταλείφθηκε. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνεται σε 3 ώρες. Μόνο αν γίνεται σε 3 ώρες το τρένο μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό προς το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο. Αλλιώς δεν έχει νόημα να συζητάμε για ανταγωνιστικό τρένο στον κορμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Κι αυτό, μπορεί να γίνει με αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου και όχι με καινούργια φαραωνικά έργα…», η χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter