Όθων Ηλιόπουλος για καταγγελίες αποδήμων: «Η ΝΔ παραβιάζει πάλι το θεσμό των προσωπικών δεδομένων»

Όθων Ηλιόπουλος για καταγγελίες αποδήμων: «Η ΝΔ παραβιάζει πάλι το θεσμό των προσωπικών δεδομένων»

«Για ακόμα μια φορά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας καταπατά ανερυθρίαστα νόμους και διατάξεις της ελληνικής πολιτείας όπως αυτή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων» τονίζει, αναφορικά με τις καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού για παραβίαση του GDPR από την ευρωβουλέυτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όθων Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Οργή αποδήμων κατά της Ασημακοπούλου: «Πού βρήκατε τα e-mail μας;»

«Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης, όταν το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα που συνέλεξε από τους εκλογείς και τα εμπορεύεται ως προϊόν σε “φίλους”, πως είναι δυνατόν να περιφρουρήσει το αδιάβλητο της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης» τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες μέσω της δικαιοσύνης για την απόδοση αξιόποινων πράξεων και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο βουλευτής Επικρατείας επισημαίνει: «η εμπειρία των τηλεφωνικών υποκλοπών και των συνακροάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη επεκτείνεται πλέον και στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων», και τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που αντιμετωπίζει τον απόδημο ελληνισμό με όρους πελατειακής σχέσης τιμά, ακούει και διεκδικεί για τους Έλληνες που διαμένουν εκτός Επικράτειας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτος διατύπωσε, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει το αίτημα για πραγματική εκπροσώπηση των αποδήμων με τη θέσπιση διακριτής εκλογικής περιφέρειας εξωτερικού και την απευθείας εκλογή αντιπροσώπων», καταλήγει ο Οθωνας Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

«Η εμπειρία των τηλεφωνικών υποκλοπών και των συνακροάσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη επεκτείνεται πλέον και στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων.

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό είδαν σήμερα στην προσωπική ηλεκτρονική τους θυρίδα μήνυμα της ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που διαφήμιζε την υποψηφιότητά της εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Για ακόμα μια φορά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας καταπατά ανερυθρίαστα νόμους και διατάξεις της ελληνικής πολιτείας όπως αυτή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το μήνυμα της ευρωβουλευτού έφτασε λίγα λεπτά ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ από ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών ουδέποτε ζήτησε το γραφείο της κας Ασημακοπούλου από τους αποδέκτες του εν λόγω μηνύματος συναίνεση για χρήση του email τους. Πέραν όμως της καταφανούς αυτής παρανομίας αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ένδειξη ότι πηγή της διαρροής είναι το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών με βαριά ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του.

Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης, όταν το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα που συνέλεξε από τους εκλογείς και τα εμπορεύεται ως προϊόν σε «φίλους», πως είναι δυνατόν να περιφρουρήσει το αδιάβλητο της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ήδη κινείται με πρωτοβουλία μας η διαδικασία μέσω της δικαιοσύνης για την απόδοση αξιόποινων πράξεων και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών εντός και εκτός Επικράτειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που αντιμετωπίζει τον απόδημο ελληνισμό με όρους πελατειακής σχέσης τιμά, ακούει και διεκδικεί για τους Έλληνες που διαμένουν εκτός Επικράτειας. Για το λόγο αυτό πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει το αίτημα για πραγματική εκπροσώπηση των αποδήμων με τη θέσπιση διακριτής εκλογικής περιφέρειας εξωτερικού και την απευθείας εκλογή αντιπροσώπων».

Διαβάστε επίσης: Καρφιά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Γιατί ζητάς τη συναίνεση; – Μυρίζει πρόθεση συνθηκολόγησης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter