«Οχι» Βαρουφάκη στα παιχνίδια της ΝΔ με ηρωοποίηση χρυσαυγιτών

«Οχι» Βαρουφάκη στα παιχνίδια της ΝΔ με ηρωοποίηση χρυσαυγιτών

Επικίνδυνη μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπει το ηγετικό επιτελείο του ΜέΡΑ25, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, πίσω από την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τον εκλογικό αποκλεισμό ναζιστικών κομμάτων. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι μπορεί να αποτελεί το προοίμιο ενός ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση.

Η ηγεσία του ΜέΡΑ25 τοποθετείται αρνητικά στην προοπτική μιας νομοθετικής ρύθμισης από την κυβέρνηση της ΝΔ που όπως σημειώνει «συστηματικά εντάσσει ναζί και φασίστες στην Αστυνομία και σε άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας», ενώ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους επιτελείς της ΕΕ, που υποστηρίζουν τη θεωρία των δυο άκρων.

Με αυτό το πλαίσιο, το ΜέΡΑ25 κατηγορεί, αν και με σχετικά ήπιο τρόπο, την Κουμουνδούρου για τη διαχείριση του ζητήματος. Χαρακτηρίζει ως «απατηλή πλάνη» του ΣΥΡΙΖΑ το ότι μπορεί η απαγόρευση να «φωτογραφήσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα, χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση – «δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 προβάλλουν κυρίως την μάχη για την πολιτική και ηθική απαξίωση των νεοναζί σε όλα τα επίπεδα και θέτουν όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΜέΡΑ25, δίπλα στους δημοκράτες και αντιφασίστες, σε ένα μέτωπο αγώνα διαρκείας κατά των νεοναζί.

Η ηγεσία του ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι η όλη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την προωθούμενη ρύθμιση ευνοεί την «ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί». Ετσι, σε αυτό τον καμβά, το ΜέΡΑ25 εκφράζει την δυσπιστία του σε θεσμικές παρεμβάσεις για το ζήτημα του αποκλεισμού νεοναζιστικών οργανώσεων από τις εκλογές. Η απορριπτική στάση του «πατά» στο καταγγελτικό δίπολο για «επικίνδυνα υποκριτική μεθόδευση» της ΝΔ στην υπόθεση της νομοθετικής ρύθμισης, που ουσιαστικά οδηγεί να ηρωοποιούνται χρυσαυγίτες και για «πλάνη» του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη συμπυκνώνει στη φράση «δεν θα γίνουμε συνεργοί» την στάση που θα ακολουθήσει και στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: 

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό «μπλόκο» νεοναζί και χρυσαυγιτών

KKE: Όχι σε επικίνδυνες γενικεύσεις που αφήνουν χώρο στη θεωρία των «δύο άκρων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter