Ουγγαρία: Ο ακροδεξιός Όρμπαν εμφανίστηκε τώρα… υπερασπιστής των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ

Ουγγαρία: Ο ακροδεξιός Όρμπαν εμφανίστηκε τώρα… υπερασπιστής των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν υπεραμύνθηκε του ουγγρικού νόμου που απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου, και χαρακτήρισε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις αντιδράσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών που με κοινή τους δήλωση καταδίκασαν την ουγγρική νομοθεσία που κάνει διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών.

«Μάχομαι υπέρ των δικαιωμάτων τους. Είμαι μαχητής της ελευθερίας στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν και πάλεψα για την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Άρα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά αυτός ο νόμος δεν αφορά αυτό», δήλωσε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη σύνοδο ηγετών της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί ο νόμος αυτός, τον οποίο επέκριναν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους. Ο νόμος αφορά την απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήθελαν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά τους, (αυτό) ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Αυτό είναι που αφορά ο νόμος αυτός», δήλωσε ο Ορμπάν, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει να τον ανακαλέσει.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης θυσιάζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για να στηρίξει τον ακροδεξιό Ορμπάν

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο της προέδρου της Κομισιόν η ομοφοβική κυβέρνηση της Ουγγαρίας

Διαβάστε επίσης: Κοινή δήλωση για δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ: Μετά την κατακραυγή η Ελλάδα «προσυπογράφει» μέσω… Twitter

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter