Ουκρανία: Στόχος των ρωσικών δυνάμεων Κίεβο και Μαριούπολη – Ξανά στα χέρια των Ουκρανών η πόλη Μακαρίβ

Ουκρανία: Στόχος των ρωσικών δυνάμεων Κίεβο και Μαριούπολη –  Ξανά στα χέρια των Ουκρανών η πόλη Μακαρίβ

Κίεβο και Μαριούπολη αποτελούν από τις βασικές προτεραιότητες της Ρωσίας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 26 μέρες.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ρωσίας είναι να θέσει υπό τον έλεγχό της την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, αλλά η προσπάθειά της να το κάνει συνιστά “αυτοκτονία”, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρεστόβιτς.

Οι ενεργές εχθροπραξίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία μπορεί να τελειώσουν σε δύο με τρεις εβδομάδες, σημείωσε επίσης ο ίδιος.

Παράλληλα ο δήμαρχος της πόλης Μπορισπίλ, Βολοντίμιρ Μπορισένκο, συνέστησε σήμερα στους αμάχους να την εγκαταλείψουν αν μπορούν λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται εκεί κοντά. Σε μαγνητοσκοπημένη απεύθυνσή του στους δημότες επισήμανε ότι σημειώνονται μάχες στην περιοχή του Κιέβου στην οποία βρίσκεται το Μπορισπίλ.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να βρίσκεστε τώρα στην πόλη καθώς ήδη σημειώνονται μάχες στην περιοχή γύρω από αυτή. Καλώ τον άμαχο πληθυσμό να δείξει εξυπνάδα, να απευθυνθεί στο τηλεφωνικό μας κέντρο και να εγκαταλείψει την πόλη μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία», σημείωσε.

«Περιορισμένη πρόοδο»

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι οι στην Ουκρανία συνεχίζονται με τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν τη νότια πόλη της Μαριούπολης. Παράλληλα, τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις σε άλλα μέρη της Ουκρανίας έχουν κάνει για ακόμη μια ημέρα περιορισμένη πρόοδο, με τις περισσότερες  να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υφίστανται σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό αέρος και ξηράς με τον ΟΗΕ να επισημαίνει ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας.

 

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν την πόλη Μακάριφ

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν την πόλη Μακάριφ , μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Σε ενημέρωση από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι δυνάμεις του απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη.

«Λόγω της αντεπίθεσης… ο εχθρός αναγκάζεται να υποχωρήσει σε δυσμενή σύνορα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις ηρωικές ενέργειες των υπερασπιστών μας, η κρατική σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακάριφ, ο εχθρός απορρίφθηκε».

Η υποτιθέμενη νίκη έρχεται τρεις ημέρες μετά από μια ρωσική επίθεση με όλμους που έπληξε την πόλη και σκότωσε επτά ανθρώπους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Απετράπη σχέδιο για τη δολοφονία Ζελένσκι, υποστηρίζει το Κίεβο – Μπάιντεν: Ο Πούτιν εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter