Ουκρανία: Αποσύρει τα στρατεύματά της από την Αβντιίβκα (Video)

Ουκρανία: Αποσύρει τα στρατεύματά της από την Αβντιίβκα (Video)

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την Αβντιίβκα, πόλη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, παραχωρώντας τη στη Ρωσία.

«Όπως προέβλεπαν διαταγές που λάβαμε, αποσυρθήκαμε από την Αβντιίβκα σε θέσεις ετοιμασμένες εκ των προτέρων», ανέφερε μέσω Telegram ο ουκρανός στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάβσκι, διοικητής της περιοχής.

Αντιμέτωπος με εντεινόμενη έλλειψη μέσων, ο ουκρανικός στρατός δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την αναδίπλωση. Είχε να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες πυρομαχικών και πολύ περισσότερους άνδρες.

Με δεδομένη την «κατάσταση», το ότι «ο εχθρός προελαύνει κι έχει δέκα φορές περισσότερες οβίδες (…) αυτή είναι η μοναδική σωστή απόφαση», σύμφωνα με τον στρατηγό Ταρνάβσκι. Τα ουκρανικά στρατεύματα απέφυγαν έτσι την περικύκλωση σε αυτή τη βιομηχανική πόλη-οχυρό, που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, διαβεβαίωσε.

Πρόκειται για την πρώτη μείζονα απόφαση του νέου αρχηγού του γενικού επιτελείου Ολεξάντρ Σίρσκι αφού ανέλαβε τη θέση, την 8η Φεβρουαρίου. Τη δικαιολόγησε επικαλούμενος την ανάγκη να «σωθούν» οι ζωές των ανδρών του στην πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πορεία και ο αργός θάνατος της Νέμεσης του Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter