ΗΠΑ: Εξετάζουν την αποστολή νέων όπλων στο Ισραήλ ενώ… μιλούν για εκεχειρία στη Γάζα

ΗΠΑ: Εξετάζουν την αποστολή νέων όπλων στο Ισραήλ ενώ… μιλούν για εκεχειρία στη Γάζα

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για προετοιμασία αποστολής νέου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν διαμηνύει ότι πιέζει για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι οι εν λόγω πληροφορίες ήρθαν από νυν και πρώην αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού.  Στα όπλα αυτά περιλαμβάνονται βόμβες ΜΚ-82 και συστήματα ΚΜU- 572 που μετατρέπουν απλές βόμβες σε ακριβείας, όπως και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές FMU-139, σημειώνει η WSJ, προσθέτοντας ότι η αξία του εξοπλισμού αυτού ανέρχεται σε «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια».

Η παροχή αυτού του εξοπλισμού εξετάζεται ακόμη εσωτερικά από την κυβέρνηση, τονίζει το άρθρο, το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε πως οι λεπτομέρειες της πρότασης μπορεί να αλλάξουν προτού η αμερικανική κυβέρνηση ενημερώσει τους επικεφαλής των αρμόδιων επιτροπών του Κογκρέσου οι οποίες θα πρέπει να εγκρίνουν την πώληση.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, ο ισραηλινός στρατός και το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δεν έχουν απαντήσει σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν τις πληροφορίες της WSJ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις επειδή εξακολουθεί να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ισραήλ, την ώρα που αυξάνονται οι καταγγελίες ότι αμερικανικής κατασκευής όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήγματα που έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει αμάχους.

Οι αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του βρίσκεται στα όρια του λιμού. Συνολικά, 28.775 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Αγωνία για τους παγιδευμένους ασθενείς σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς – «Πέντε θάνατοι λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Ρωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών και δημοσιογράφου στις διαδηλώσεις για τη μνήμη του Ναβάλνι (Video)

«Πολικός λύκος»: Αυτή είναι η σκληρή φυλακή που πέθανε ο Ναβάλνι – Ξύλο, βασανιστήρια και κανόνια νερού (Video)

Χαμάς: Οι όμηροι στη Γάζα «αγωνίζονται για την επιβίωσή τους» όπως ο παλαιστινιακός λαός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter