Ουκρανία: Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ;

Ουκρανία: Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ;
FILE - A shelter construction covers the exploded reactor at the Chernobyl nuclear plant, in Chernobyl, Ukraine, on April 27, 2021. Among the most worrying developments on an already shocking day, as Russia invaded Ukraine on Thursday, was warfare at the Chernobyl nuclear plant, where radioactivity is still leaking from history's worst nuclear disaster 36 years ago. (AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

Η ουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιωνόταν από ρωσικής πλευράς.

Νωρίτερα, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, κοντά στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

«Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος.

Και οι δύο πλευρές είχαν δίκιο

Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε λίγο αργότερα και οι δύο πλευρές είχαν δίκιο, αφού οι αρμόδιες ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι η αύξηση στα επίπεδα προήλθε από την παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή, οι οποίες σήκωσαν ραδιενεργή σκόνη από το έδαφος.

Για το ζήτημα, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέροντας ότι ο στρατός παραμένει στο πυρηνικό εργοστάσιο με εντολές να το προστατεύσει από τρομοκράτες.

Ανάπτυξη Ρώσων αλεξιπτωτιστών

Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 118 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: 

Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο – Σε «φάση άμυνας» η πρωτεύουσα, λέει ο δήμαρχος – Οι πολίτες παίρνουν τα όπλα (Video)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter