Ουκρανία: «Φουντώνει» η κόντρα του Ζελένσκι με τον στρατηγό Ζαλούζνι – Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Μόσχα

Ουκρανία: «Φουντώνει» η κόντρα του Ζελένσκι με τον στρατηγό Ζαλούζνι – Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Μόσχα

Δημόσια έγινε πλέον η κόντρα μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία η οποία βράζει υπογείως εδώ και μήνες με αφορμή την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρότεινε επισήμως στον στρατηγό και επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων Βαλερί Ζαλούζνι, να μεταφερθεί σε άλλο επίσημο πόστο, όμως ο Ζαλούζνι αρνήθηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται ουκρανούς αξιωματούχους με γνώση του θέματος, ο Ζελένσκι ουσιαστικά ζήτησε από τον Ζαλούζνι να παραιτηθεί, όμως αυτός δεν το έπραξε. Σημειώνεται ότι η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών έγινε γνωστή την ίδια μέρα που το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας κατέθετε στην Βερχόβνα Ράντα (στο κοινοβούλιο) το αναθεωρημένο νομοσχέδιο με όλες τις λεπτομέρειες για μια νέα επιστράτευση.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων τις συνθήκες εκείνες για ραγδαίες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της Ουκρανίας, όσο και στο θέμα της στήριξης που αυτή έχει από τους δυτικούς συμμάχους της. Χαρακτηριστικό είναι πως τα δημοσιεύματα τράβηξαν το ενδιαφέρον της Μόσχας που δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την κατάσταση υποστηρίζοντας πως: «Φυσικά και παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτές. Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά, όμως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, το καθεστώς του Κιέβου έχει πολλά προβλήματα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά εκεί. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποτυχημένη αντεπίθεση και τα προβλήματα στο μέτωπο, φέρνουν εντεινόμενες διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων του καθεστώτος του Κιέβου. Αυτές οι διαφωνίες θα μεγαλώσουν καθώς η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» συνεχίζει να είναι επιτυχής».

Τα παραπάνω έρχονται την ώρα που στο Κίεβο βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ. Η κυρία Νούλαντ όπως ανακοινώθηκε αναμένεται να έχει «συναντήσεις με την ηγεσία της κυβέρνησης, βετεράνους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ούτως ώστε να τονιστεί η κοινή δέσμευση όλων των μερών για ήττα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ απειλεί με οικονομικό «σαμποτάζ» την Ουγγαρία εάν επιμείνει στο βέτο εναντίον του Ζελένσκι

Ρωσία: Έτοιμη να συζητήσει με την ΕΕ την προμήθεια φυσικού αερίου, καθώς λήγει στο τέλος του 2024 η συμφωνία διέλευσης με την Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter