Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Η εποχή της ειρήνης στην Ευρώπη έχει τελειώσει – Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα»

Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Η εποχή της ειρήνης στην Ευρώπη έχει τελειώσει – Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα»

Αφού επαίνεσε τους πολιτικούς των ΗΠΑ για την έγκριση του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα, προειδοποίησε ότι οι νέες στρατιωτικές προμήθειες δεν θα ανατρέψουν αμέσως την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης στο Ντονμπάς.

Όπως τόνισε, «ήταν πεποίθησή μου πως θα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή της ειρήνης στην Ευρώπη έχει τελειώσει και είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να οικοδομήσει την αμυντική της βιομηχανία».

Επιπλέον, ο Κουλέμπα σημείωσε μιλώντας στον Guardian, πως είναι αισιόδοξος ότι ο Λευκός Οίκος θα προωθήσει το νέο πακέτο όπλων «μέσα σε ημέρες, ίσως και ώρες» και είναι «απλώς θέμα υλικοτεχνικής υποστήριξης να φτάσουν οι προμήθειες στην πρώτη γραμμή στο Ντονέτσκ».

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι ορισμένα πυρομαχικά έχουν ήδη αποθηκευτεί στην Ευρώπη, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου ότι θα φτάσουν σε λίγες ώρες.

Τι θα γίνει με τα ευρωπαϊκά Patriot

Ο Κουλέμπα δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει εντοπίσει επτά συστήματα αεράμυνας Patriot που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την προστασία των πολιτών σε μεγάλες πόλεις εκτός Κιέβου. Ένα είχε αποκτηθεί από την Γερμανία, όπως είπε, τέσσερα ακόμη είχαν εντοπιστεί και γίνονταν διαπραγματεύσεις, ενώ άλλα δύο ήταν στο στόχαστρό του.

Υπενθυμίζεται, ότι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και η ισπανική, η ολλανδική και η σουηδική πιέζονται να διαθέσουν τα αντίστοιχα συστήματα αεράμυνας. Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι ένα όγδοο σύστημα θα μπορούσε να προέλθει από τις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι ο αμερικανικός στρατός έχει πιθανώς ένα επιπλέον», δήλωσε.

Από τότε που το Κίεβο άρχισε να πιέζει για περισσότερους Patriot τις τελευταίες εβδομάδες, η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ που υποσχέθηκε μια επιπλέον συστοιχία.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα» – Τι είπε για Τραμπ και Πούτιν

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο ή πώς θα εξελιχθούν οι πολικές ισορροπίες στις ΗΠΑ αλλά αυτό που μάθαμε από την πρώτη εποχή του Ντόναλτ Τραμπ στην προεδρία είναι ότι πάντα υπάρχει τρόπος να βγεις από μία κρίση» επεσήμανε ο Κουλέμπα.

«Έχουμε δει τόσα πολλά από το 2014, (από την προσάρτηση της Κριμαίας) που χωρίς καμία υπερβολή, είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Αναγνωρίζουμε ότι οι προσωπικές σχέσεις με την ομάδα του Τραμπ ήταν ελάχιστες, αλλά σημειώνουμε ότι ο Ζελένσκι κάλεσε τον Τραμπ να επισκεφτεί το Κίεβο», πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ο Κουλέμπα μίλησε επίσης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως «θα μπει σε ουσιώδεις συζητήσεις μόνο όταν έρθει η εποχή όπου οι στρατιωτικές του δυνάμεις θα κοντεύουν να καταρρεύσουν. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η Ουκρανία χρειάζεται δύο πράγματα: επιτυχία στο πεδίο της μάχης και μία συνομοταξία χωρών που θα στηρίζουν το μοντέλο ειρήνης του Ζελένσκι με απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

«Κάθε φορά που πηγαίνω σε μία κηδεία στρατιώτη διπλασιάζω και τριπλασιάζω την προσπάθειά μου να φέρω τον πόλεμο σε ένα τέλος, με νίκη της Ουκρανίας. Θεωρώ ότι στο τέλος αυτού του πολέμου, μόνο μία πλευρά θα επιβιώσει και αυτή θα είναι η Ουκρανία. Αλλά όταν μιλάω για επιβίωση δεν εννοώ ότι η Ρωσία θα πάψει να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο Κουλέμπα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Ντου» της αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών – Απίστευτές εικόνες από τα πανεπιστήμια (Videos)

ΗΠΑ: Γιγαντώνεται το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια – Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε Yale και Columbia (Video)

Οι Financial Times γκρεμίζουν το αφήγημα Μητσοτάκη: Η φτωχοποίηση της χώρας και η σύγκριση με τη Βουλγαρία

Ζωή με δανεικά και φτώχεια για 7 στους 10 μισθωτούς

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετσι μας φόρτωσαν τη ζημιά €42,5 δισ. από τις τράπεζες

Στα ύψη οι τιμές του ρεύματος με την ένταση στη Μ. Ανατολή – Αύξηση 117% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

S&P: Αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου από σταθερές σε θετικές

Νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Πτώση στην Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter