Παγκόσμια συνωμοσία βλέπει ο Οικονόμου πίσω από την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Παγκόσμια συνωμοσία βλέπει ο Οικονόμου πίσω από την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Μπορεί την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να επιχείρησε να ενδύσει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στο δημοσίευμα του αρθρογράφου Αλεξάντερ Κλαπ στους New York Times με φιλελεύθερο μανδύα, μετά την επίθεση στο πρόσωπό του που εξαπέλυσε ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα, σύντομα όμως επέστρεψε στη γραμμή της απαξίωσης και των νοσηρών υπονοούμενων για τη διεθνή κριτική, βάζοντας μάλιστα στο ίδιο τσουβάλι των «πολλαπλών κοινών παρανομαστών» αρκετούς από τους ξένους αρθρογράφους που την έχουν ασκήσει στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Κλαπ είναι ένας ανεξάρτητος αρθογράφος, ο οποίος μελετά και διαβάζει την ελληνική πραγματικότητα εδώ και καιρό, από μια συγκεκριμένη και φορτισμένη οπτική γωνία, κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του. Ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων στο εξωτερικό, οι οποίοι βλέπουν την Ελλάδα ως ένα δοκιμαστικό σωλήνα κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών, που θα οδηγούσαν σε μια μεγάλη διεθνή ανατροπή, ιδίως μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Οι άνθρωποι που συμμερίζονται την αντίληψή του, δεν αποτελούν πλειοψηφία σε κανένα κοινωνικό χώρο, πόσο μάλλον στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» ανέφερε κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τρίτης ο Γιάννης Οικονόμου, επιχειρώντας με πιο μετριοπαθή λόγο από τη χθεσινή του ανάρτηση να συνεχίσει την αμφισβήτηση του δημοσιογράφου που επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση μέσα από τις σελίδες των New York Times.

«Οφείλω, μάλιστα, να παρατηρήσω ότι οι αναλύσεις και οι προβλέψεις του κύκλου αυτού, για την υπέρβαση  του «μετακαπιταλισμού» δοκιμάστηκαν πικρά από τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αλλά και από την πολιτική διαδρομή του προσώπου που θεωρήθηκε η μεγάλη ελπίδα της παγκοσμίου νέο-αριστεράς, του κ. Βαρουφάκη» συνέχισε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, καταλήγοντας πως σε μία… αποθέωση του φιλελευθερισμού της κυβέρνησης, που δέχεται την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης.

«Το πόσους πείθουν είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία και με δεδομένο ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται σε όσα γράφουν και προτείνουν και η Ιστορία, έως σήμερα, δεν έχει δικαιώσει καμία από τις προβλέψεις και τις προσδοκίες τους» πρόσθεσε στο τέλος.

Όμως λίγη ώρα αργότερα, αφού σε ερώτηση του documentonews.gr του επισημάνθηκε πως το άρθρο του Αλ. Κλαπ ήταν μόλις το τελευταίο από μία μακρά σειρά επικριτικών άρθρων για την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απασφάλισε, συνεχίζοντας να φιλοτεχνεί τη θεωρία περί συντονισμένων επιθέσεων στην κυβέρνηση, παρότι και πάλι έντυσε τον λόγο του με μετριοπάθεια.

«Προηγήθηκε σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων στους Washington Post, Politico, Guardian, Euractiv, Libération, ενδεικτικά. Παρακολουθείτε τον διεθνή Τύπο; Θεωρείτε την κριτική του άδικη ή αντιδεοντολογικη; Και επίσης, έχετε αντίστοιχα προχωρήσει στην ανάλυση του προφίλ και των υπολοίπων συντακτών αυτών των μέσων;» ήταν η ερώτηση που του απηύθυνε το documentonews.gr.

«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον διεθνή Τύπο, όπως είπα ούτε πρέπει να υπερβάλλουμε ούτε να αδιαφορούμε στα άρθρα γνώμης συντακτών» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, για να συνεχίσει εκπλήσσοντας πως «διακρίνουμε πολλούς κοινούς παρανομαστές σε διάφορα άρθρα γνώμης».

«Αλλά βεβαίως, η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης αυτό το καλό έχει, ότι μπορεί κανείς να γράφει και να προβάλλει την άποψή του και τη γνώμη του ελεύθερα σε διεθνή ή σε ελληνικά μέσα» φρόντισε να προσθέσει, συνεχίζοντας πως «από την άλλη κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει και πολύ θετικά σχόλια και δημοσιεύματα, τα οποία δεν ήταν μόνο άρθρα γνώμης, ήταν και άρθρα που βασιζόντουσαν σε ερευνητικά στοιχεία για τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, για την εικόνα της πατρίδας, για τα επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία χρόνια».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμαρτυρήθηκε πάντως εκ νέου για την «ισοπεδωτική κριτική» που δέχεται η χώρα μας για το κράτος δικαίου και την αντιμετώπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως «πολλές φορές έχουμε πει ότι η κριτική αυτή είναι υπερβολική και άδικη».

«Και η κυβέρνηση με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα πεπραγμένα και με απαντήσεις, και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό αποδεικνύει αυτά που σας λέω. Αποδεικνύει και τεκμηριώνει το άδικο και το υπερβολικό αυτής της κριτικής» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, που μάλλον πλέον θα πρέπει δημοσίως να καταθέσει ποιοι είναι αυτοί οι κοινοί παρανομαστές και γιατί -κατά το Μέγαρο Μαξίμου- αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα κάλυψης Μητσοτάκη από κυβέρνηση – Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει αν έχουν γίνει άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών

Διαβάστε επίσης: Πώς τα φέρνει η ζωή: «Δεν είναι δα και οι New York Times» έλεγε για το Hot Doc ο Μητσοτάκης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter