Παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη για τη Mercedes-Benz Concept EQV

Παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη για τη Mercedes-Benz Concept EQV

Στη Γενεύη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Mercedes-Benz Concept EQV, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου του οποίου η αυτονομία ανέρχεται στα 400 χιλιόμετρα, η δε τελική του μορφή πριν την επίσημη παραγωγή, θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η αυτονομία του ανέρχεται στα 400 χιλιόμετρα, ενώ μέσα σε 15 λεπτά, μπορεί να φορτιστεί για 100.

Το κινητήριο σύστημα έχει τοποθετηθεί στον εμπρός άξονα και αποδίδει 150 kW, που μαζί με τη μετάδοση, το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά, δημιουργούν μια ενιαία και ενσωματωμένη μονάδα. Υπεύθυνη για την ενέργεια είναι μια μπαταρία ιόντων-λιθίου. Η χωρητικότητά της ανέρχεται σε 100 kWh, με την τελική που αναπτύσσει το αυτοκίνητο από εκεί και πέρα, να είναι τα 160 χ.α.ω. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω ενός Mercedes-Benz wallbox ή μιας οικιακής πρίζας.

Λόγω της τοποθετημένης στο δάπεδο μπαταρίας, είναι εύλογο πως απελευθερώνεται χώρος για τους επιβάτες. Η διαμόρφωση των καθισμάτων μπορεί να είναι 6θέσια, 7θέσια ή 8θέσια, ευνοώντας τη χρήση του για οικογένειες, για μεταφορά φορτίων ή μιας αποστολής ανθρώπων.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του οχήματος εμπνεέται από την ηλεκτρική φύση του και επικεντρώνεται κατά κάποιον τρόπο στο ηλεκτρικό του μοτέρ. Η γρίλια έχει λεπτομέρειες χρωμίου και φωτιστικό σώμα τεχνολογίας LED, που «εκτείνεται» προς τις άκρες, δημιουργώντας ένα πιο ηλεκτρικό και σπορ προφίλ. Χάρη στο design των πλευρών και την παρουσία των τροχών των 19 ιντσών, το αυτοκίνητο φαίνεται δυναμικό, ακόμα και όταν δεν κινείται.

Εσωτερικά, οι «ηλεκτρικές» πινελιές του συνεχίζουν, ό,τι έχει αρχίσει το εξωτερικό. Το κοκ-πιτ είναι κομψό και η βάση της επικοινωνίας του Concept EQV με τον οδηγό, αποτελεί το MBUX. Από εκεί και πέρα, ο διάκοσμος στην καμπίνα, τονίζεται εν πολλοίς από διάφορες αποχρώσεις, μοτίβα και δέρμα Nappa, κάνοντας τον χώρο ακόμα πιο ζεστό και προπάντων, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί συνέχεια του εξωτερικού.

Πηγή: Mercedes

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter