Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η εθνική πόλο γυναικών ξανά σε ημιτελικό μετά από 13 χρόνια

Με εκπληκτική εμφάνιση τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο, νίκησαν την Ιταλία 14-12 και προκρίθηκαν πανάξια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου μετά από 13 χρόνια.

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ η εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία που απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Ολλανδία, μεθαύριο Τετάρτη (14/2, 16.30). Θυμίζουμε ότι η “γαλανόλευκη” νίκησε και τον περασμένο μήνα την Ιταλία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εθνική ομάδα ήταν καταπληκτική σε επίθεση και κυρίως στην άμυνα στο πρώτο οκτάλεπτο όπου προηγήθηκε με 3-0. Μάλιστα αύξησε τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο (ημίχρονο 7-3) που ήταν επεισοδιακό, με την Ξενάκη να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα από το ματς για την αντίδραση της να απαντήσει σε χτύπημα αντιπάλου της κι ενώ είχε κερδίσει πέναλτι. Η Ξενάκη θα χάσει έτσι τον ημιτελικό…

Στην 3η περίοδο η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου διατήρησε την διαφορά στα τέσσερα γκολ παρά την αντίδραση των Ιταλίδων. Στη τελευταία περίοδο η Ιταλία ξεκίνησε αντεπίθεση για την ανατροπή, μείωσε σε 9-11, η Ελευθεριάδου έχασε πέναλτι και το ματς έγινε θρίλερ. Η Νίνου με πέναλτι πέτυχε το 5ο της γκολ έδωσε ανάσα στην εθνική μας (9-12) και η Βασιλική Πλευρίτου ανέβασε πάλι τη διαφορά στα 4 γκολ στα 3.40 πριν το φινάλε. Στο 43’’ πριν το τέλος η Ιταλία μείωσε 13-11 αλλά η Ελευθεριάδου έγραψε το 14-11 και απλά οι ιταλίδες μείωσαν για το τελικό 12-14 και την πρόκριση της εθνικής στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος…

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ετικέτες