Παγώνουν τα ΜΟΕ – Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά

Τελικά και παρά την πλήρη ταύτιση της χώρας με τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα δεν κατέστη δυνατόν να πέσουν οι τόνοι το Αιγαίο αφού η Τουρκία μοιάζει και είναι ανεξέλεγκτη λειτουργώντας επί της ουσίας με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Στο διά ταύτα χρειάστηκε οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας να χτυπήσουν κόκκινο (μόλις χθες σημειώθηκαν 41 υπερπτήσεις ακόμη και πάνω από κατοικημένα νησιά) για να αντιδράσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και να διαρρεύσει στον Τύπο την ειλημμένη, όπως σημειώνει, απόφασή της να «παγώσει» τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα περίφημα ΜΟΕ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υπήρχε ένα άτυπο μορατόριουμ – συμφωνία για να πέσει η όποια ένταση στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ενώ περισσεύουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα «μπράβο» για την απόλυτη ταύτιση της Αθήνας με τα αμερικανικά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Στην πράξη βέβαια η ασυλία που απολαμβάνει η γειτονική χώρα είναι κάτι παραπάνω από προκλητική.

Και δεν υιοθετεί τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και προσφέρει ασφαλή καταφύγιο στους Ρώσους ολιγάρχες και παριστάνει τον διαμεσολαβητή και συνεχίζει να γκριζάρει συστηματικά το Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι υπερπτήσεις παρά το διάβημα της Αθήνας – Η Ελλάδα διώχνει την Τουρκία από νατοϊκή άσκηση