Παγώνη: Εκκενώνονται κρεβάτια στις ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό – Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει

Παγώνη: Εκκενώνονται κρεβάτια στις ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό – Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει

Για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά. 

Η κ. Παγώνη τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης: Στο «κόκκινο» το Κρατικό Νίκαιας – Σταματά να νοσηλεύει κρούσματα κορονοϊού

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter