Παιδικό βιβλίο: Τροφή για τη σκέψη και τη φαντασία

Παιδικό βιβλίο: Τροφή για τη σκέψη και τη φαντασία

Παραμύθια και πραγματικότητα συναντώνται στις νέες εκδόσεις για τους μικρούς μας φίλους.

Ενας κατσούφης βασιλιάς
Ευγένιος Τριβιζάς

Ο βασιλιάς Βαρύθυμος ο Εβδομος βρίσκεται σε απελπιστικ κατάσταση: πάσχει από επίμονη, συννεφιασμένη και σκυθρωπή ακεφιά. Ούτε οι σοφότεροι γιατροί του κόσμου ούτε οι διασημότεροι κλόουν δεν τον βοηθούν να βρει το χαμένο του κέφι. Ωσπου εντελώς αναπάντεχα εμφανίζεται στη βασιλική αυλή ο Τιριτόμπας Τορτελίνι, ο χειρότερος γελωτοποιός του κόσμου, και γεμάτος αυτοπεποίθηση ισχυρίζεται ότι εκείνος και μόνο εκείνος μπορεί να εξαφανίσει στο πι και φι την ακεφιά του βασιλιά. Θα τα καταφέρει; Και με ποιον απροσδόκητο, εκπληκτικό και ασυνήθιστο τρόπο; Ο Κατσούφης βασιλιάς εγκαινιάζει τη νέα «Γελαστή Σειρά» του Ευγένιου Τριβιζά και υπόσχεται συναρπαστική δράση και αλλεπάλληλες ανατροπές σ΄ ένα παραμύθι που δείχνει τον ξεχασμένο δρόμο για τις γνήσιες πηγές χαράς στη ζωή μας.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 84
ΤΙΜΗ: €17,90
ΗΛΙΚΙΑ: 6-8

Τρώγεται η ενσυναίσθηση
Φρόσω Φωτεινάκη

Πώς αισθάνεται το μόνο παιδί που δεν κάλεσε ο συμμαθητής του στο πάρτι; Πώς χτυπάει η καρδιά σου όταν γελούν μαζί σου και πώς όταν παίρνουν τα παιχνίδια σου; Ενα βιβλίο για την ενσυναίσθηση, τη δεξιότητα που είναι η απάντηση σε κάθε μορφή βίας, που είναι ο πλοηγός μας προς τον κόσμο που μας αξίζει. Ενα βιβλίο που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη στην πρώτη παιδική ηλικία, μαθαίνοντάς μας να δημιουργούμε ασφαλείς και υγιείς σχέσεις.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Δίοπτρα
ΣΕΛ.: 48
ΤΙΜΗ: €14.35
ΗΛΙΚΙΑ: 4+

Η απόλυτη βιογραφία της Γης
Νίκολας Λαντ

Γραμμένη για παιδιά που τρελαίνονται με την ιστορία και την επιστήμη, η «Απόλυτη βιογραφία της Γης» είναι ένα γοητευτικό παραμύθι που καλύπτει τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης αυτού του πλανήτη που είναι το σπίτι μας. Η ίδια η Γη μάς ταξιδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν για να μας διηγηθεί τι συνέβη από τότε. Γνωρίζουμε τον Ηλιο, τους πλανήτες, τον Αρχαιοπτέρυγα, έναν ιπτάμενο δεινόσαυρο καλυμμένο με πτέρωμα, που ίσως να ήταν πρόγονος των σημερινών πουλιών. Μια ιστορία που δεν πρέπει να χάσετε – είναι η δική μας ιστορία, αφορά το σπίτι μας. Η Γη ανυπομονεί να σας τη διηγηθεί.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
ΣΕΛ.: 180
ΤΙΜΗ: €15.00
ΗΛΙΚΙΑ: 8+

Σκέψου πίσω από τις λέξεις
Τρέισι Τέρνερ

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει καπιταλισμός; Τι είναι ο φασισμός; Ποια η σημασία των λέξεων σεξισμός, παγκοσμιοποίηση, αναρχία, σουρεαλισμός; Το βιβλίο αυτό περιγράφει με απλά λόγια σημαντικές έννοιες και ιδέες από την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την πολιτική και την τέχνη που έχουν διαμορφώσει την οπτική μας για τον κόσμο. Σκέψου πίσω από τις λέξεις και γνώρισε τη σημασία αυτών των εννοιών για να έχεις άποψη για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Δίοπτρα
ΣΕΛ.: 132
ΤΙΜΗ: €16.60
ΗΛΙΚΙΑ: 10+

Ενας καμηλοπάρδαλος και μισός
Σελ Σιλβερστάιν

Σε αυτή την απίθανη ιστορία τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις περιπέτειες του μικρού καμηλοπάρδαλου με έναν απροσδόκητο τρόπο. Θα μάθουν τι θα συμβεί αν του κολλήσουν ένα λουλουδάκι στο ένα του ρουθουνάκι. Αν το παπούτσι του είχε χοντρή σόλα κι αν χτενιζόταν με καρέκλα αντί για χτένα. Γιατί αν είχες έναν καμηλοπάρδαλο ψηλό και τεντωνόταν και ψήλωνε άλλο τόσο και μισό, θα ’χες έναν καμηλοπάρδαλο και μισό.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 56
ΤΙΜΗ: €14.35
ΗΛΙΚΙΑ: 5+

Stink (Η χειρότερη νεράιδα του κόσμου)
Τζένι ΜακΛάχλαν

Οποιος νομίζει πως οι νεράιδες είναι μόνο γλυκές και φρόνιμες κάνει λάθος. Ηρθε η ώρα να γνωρίσετε τη Stink. Είναι η πιο σκανταλιάρα και άτακτη νεράιδα που υπήρξε ποτέ. Ο Ντάνι Τοντ θέλει απεγνωσμένα να είναι φυσιολογικός και να μην ξεχωρίζει στο σχολείο, γι’ αυτό όταν ανοίγει μια νεραϊδόπορτα και πετάγεται έξω μια αληθινή νεράιδα δεν χαίρεται καθόλου. Η Stink φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του Ντάνι. Κρύβεται στα μαλλιά του, κολυμπάει στα δημητριακά του, καβαλάει τους αρουραίους του και συρρικνώνει κατά λάθος τον καλύτερό του φίλο. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που ανατρέπει ό,τι ξέραμε για τις νεράιδες, τα καλά παιδιά, τις καλές πράξεις και τις φιλίες που κρατάνε για πάντα.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 202
ΤΙΜΗ: €10.90
ΗΛΙΚΙΑ: 6-9

Bluey: Μονόκερος

Με όχημα τη φαντασία και το χιούμορ, τα παιδικά βιβλία Bluey μιλούν με απλό τρόπο για «μεγάλα» θέματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών. H Bluey (Μπλούι) είναι ο νέος αγαπημένος χαρακτήρας των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Από το 2018 έχει τη δική της εξαιρετικά δημοφιλή σειρά στην τηλεόραση του BBC, η οποία μεταδίδεται σε 60 χώρες και στην Ελλάδα.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Anubis
ΣΕΛ.: 32
ΤΙΜΗ: €12,90
ΗΛΙΚΙΑ: Εως 7

Η ζωή στον πλανήτη μας
Χρήστος Κούρτογλου, Κάλλια Σπανουδάκη

Οι χρονοταξιδιώτες Μαξ και Λόη κάνουν ένα αξέχαστο ταξίδι στο παρελθόν της Γης. Ταξιδεύοντας με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ παρακολουθούν πώς ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη μας και ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο των δεινοσαύρων. Μια σειρά βιβλίων γνώσεων από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας, με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ικαρος
ΣΕΛ.: 32
ΤΙΜΗ: €13.90
ΗΛΙΚΙΑ: 5+

Η Τούλιπ και η καρδιά του δάσους
Δέσποινα Μάντζαρη

Η εντεκάχρονη Τούλιπ είναι μια νεράιδα νέβας. Ονειρεύεται να γίνει ανθίστρια, ώστε να ζήσει στη Πόλη των Κλαδιών, να φοράει πολύχρωμα φορέματα και να γνωρίσει την ίδια τη βασίλισσα. Χωρίς την αγαπημένη βασίλισσα όλων το δάσος τους θα ήταν επικίνδυνο. Το Τοξικό Δάσος που το περιβάλλει θα το είχε καταπιεί, ενώ τα τέρατα που ζουν εκεί θα τις είχαν κατασπαράξει. Επειτα από μια απρόσμενη γνωριμία η Τούλιπ θα παραβεί τους κανόνες και σύντομα θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να προστατεύσει τον εαυτό της ή να παλέψει για το δίκιο. Θα ανακαλύψει μυστικά και θα διαπιστώσει ότι καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 272
ΤΙΜΗ: €16,96
ΗΛΙΚΙΑ: 9-12

Οχι σημαίνει όχι!
Τζεϊνίν Σάντερς

Τι πρέπει να κάνουμε όταν ένα παιδί φωνάζει όχι; Πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε; Οταν ένα παιδί λέει όχι! τότε πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε την επιθυμία του. Ενα χρήσιμο βιβλίο ενδυνάμωσης που λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για συζητήσεις γύρω από θέματα κρίσιμα, όπως τα δικαιώματα, τα προσωπικά όρια, ο σεβασμός, η συναίνεση και η επιλογή.

ΙNFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 40
ΤΙΜΗ: €11,10
ΗΛΙΚΙΑ: 5-6

Ενα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι και άλλες ποιητικές ιστορίες
Γιώργος Τσακνιάς

Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για τα συναισθήματα και τις πράξεις των ανθρώπων – ποιος όμως θα υμνήσει τον συναρπαστικό κόσμο του βυθού; Αθερίνες, καβούρια, συναγρίδες, μέχρι και καρχαρίες παρουσιάζονται να έχουν τη δική τους προσωπικότητα, τα ολόδικά τους γούστα, ταξίδια και ασχολίες. Απ’ τη ζωή τους δεν λείπουν οι αναποδιές, όμως με λίγο χιούμορ και μερικές καλές ρίμες το κέφι επικρατεί. Το «Ενα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι» είναι εδώ για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες-φίλους του βυθού.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Παπαδόπουλος
ΣΕΛ.: 32
ΤΙΜΗ: €13.99
ΗΛΙΚΙΑ: 5+

Ραγίσματα
Αναστασία Σταματοπούλου

Μέσα σε μια απέραντη αιώνια γη από καλάμια και κορμούς ένα μικρό ελάφι ψάχνει τα πατήματά του. Ο Κυνηγός είναι επικίνδυνα κοντά – δεν πρέπει να το βρει όπως έκανε με τη Μαμά. Ενα παραμύθι για τη μετάβαση, το τραύμα, τη θεραπεία και τη θεϊκότητα. Μια μάχη μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα, μεταξύ του τι υπάρχει και του πώς φαίνεται.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 40
ΤΙΜΗ: €14.00

Η Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης
Ανδρομάχη Ν. Πετκανά

Το παραμύθι η συγγραφέας το εμπνεύστηκε και το έγραψε όταν επισκέφτηκε την Κοπεγχάγη ένα καλοκαίρι. Ξεκίνησε να το γράφει ακριβώς εκεί μπροστά στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Ξαφνικά μέσα σ’ εκείνη την ηρεμία φύσηξε ένα απαλό αεράκι δίνοντας πνοή και μετά όλα έγιναν κείμενο. Να πιστεύετε στο φύσημα του αέρα. Μπορεί να σας δώσει πνοή. Να πιστεύετε στη δύναμη του νερού. Μπορεί να σας δροσίσει, αλλά μπορεί αν κολυμπήσετε, να πνίξετε και τους φόβους σας, γιατί οι φόβοι δεν ξέρουν μπάνιο και πνίγονται. Καλή ανάγνωση.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος
ΣΕΛ.: 24
ΤΙΜΗ: €10,60
ΗΛΙΚΙΑ: 10-110

Η Πέππα λαγουδάκι του Πάσχα
Λορέν Χόλογουεϊτι

Η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών επιστρέφει διοργανώνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι πασχαλινών αυγών. Οι φίλοι της θα ξετρελαθούν με αυτό το κυνήγι-έκπληξη και με τον Τζορτζ το κοτοπουλάκι… μα ακόμη περισσότερο με ένα απρόσμενο και πολύ ξεχωριστό Πασχαλινό Λαγουδάκι. Μια γιορτινή ιστορία με παιχνιδοσελίδες στο τέλος του βιβλίου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Anubis
ΣΕΛ.: 24
ΤΙΜΗ: €4.40
ΗΛΙΚΙΑ: Εως 7

Το μουσείο που άνοιξε επειδή έκλεισε
Αναστασία Δεληκάρη

Ο Κίονας και η Δυτική Ζωφόρος όλο τσακώνονται με το Ξεσκονόπανο και τη Βάση Στήριξης. Τι έχουν πάθει τα αντικείμενα του μουσείου και είναι τόσο κακότροπα; Ενα παραμύθι για το πόσο χρήσιμη είναι κάθε δουλειά, αρκεί να βρούμε τη χαρά της προσφοράς, πετώντας στα σκουπίδια όσους μας καταπιέζουν. Το βιβλίο έλαβε το γ΄ βραβείο στον διαγωνισμό λογοτεχνικού έργου προς τιμή των 100χρονων του ΚΚΕ (2017) στην κατηγορία «Παιδικό διήγημα».

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: 36
ΤΙΜΗ: €10.00
ΗΛΙΚΙΑ: 8+

Πάσχα με τα λαγουδάκια
Τζέσικα Γκρίνγουελ

Παρέα με τα λαγουδάκια θα κάνεις όλες τις προετοιμασίες για τη γιορτή του Πάσχα. Θα ετοιμάσεις και θα κρύψεις τα αυγά, θα διακοσμήσεις τα κουλουράκια και θα φτιάξεις ανοιξιάτικα καπέλα. Κι όλα αυτά ενώ κολλάς πάνω από 190 αυτοκόλλητα για να ζωντανέψεις αυτές τις απίθανες σκηνές (το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Κολλάω, μαθαίνω, ανακαλύπτω»).

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη
ΣΕΛ.: 16
ΤΙΜΗ: €5.90
ΗΛΙΚΙΑ: 3+

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter