Πακιστάν: 7 νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι

Πακιστάν: 7 νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εισβολή ένοπλων ισλαμιστών το βράδυ της Παρασκευής σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Καράτσι, με πολλαπλές εκρήξεις και διαρκείς πυροβολισμούς να ακούγονται μέσα από το κτίριο, καθώς συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Είναι δική μας επίθεση αυτοκτονίας. Θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφεραν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa με μήνυμά τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι, Τζαβίντ Αλάμ Όντο, επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την πόλη και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων παραστρατιωτικών, έφτασαν στο σημείο. Μιλώντας στο Reuters o εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Σινδ, Μουρτάζα Ουαχάμπ επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter