Πακιστάν: Βίαια επεισόδια οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν μετά τη σύλληψή του

Πακιστάν: Βίαια επεισόδια οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν μετά τη σύλληψή του

Οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, ξέσπασαν σε βίαιες διαμαρτυρίες, μετά την επεισοδιακή σύλληψη του 70χρονου πολιτικού νωρίτερα την Τρίτη, για υπόθεση διαφθοράς. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να καταπνίξει τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις σε όλο το Πακιστάν.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Χαν βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, το Καράτσι, τη Λαχόρη, το Πεσαβάρ και άλλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψή του.

Στο Ισλαμαμπάντ, εκατοντάδες οπαδοί του κόμματος Τεχρίκ ε Ινσάφ (ΠΤΙ) του Χαν απέκλεισαν τον κύριο αυτοκινητόδρομο του Κασμίρ, γεγονός που ανέστειλε την κυκλοφορία εκατέρωθεν του δρόμου.

Αναφορές από το Al Jazeera στο Ισλαμαμπάντ κάνουν λόγο για μια επισφαλή κατάσταση που αναπτύσσεται μετά τη σύλληψη του Χαν. Υπάρχει μεγάλη οργή όσον αφορά τους υποστηρικτές του Χαν και η κατάσταση κλιμακώνεται κάθε ώρα. Οι αξιωματούχοι περίμεναν τις διαδηλώσεις και έχουν προειδοποιήσει το κοινό να μην συμμετάσχει σε αυτές.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo News ανέφερε ότι η αστυνομία συνέλαβε πάνω από δώδεκα οπαδούς του ΠTI μετά τη σύγκρουση των δύο πλευρών σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για υπόθεση διαφθοράς (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter