Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα: Ζητώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεσολαβήσει στον Νετανιάχου

Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα: Ζητώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεσολαβήσει στον Νετανιάχου
Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, περίπου 15 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από μεγάλα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ κατακλύζουν κάθε γωνιά του γραφείου του νέου πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής Γιούσεφ Ντόρχομ, για να παρακολουθήσουν την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε εντός λίγων ωρών, με αφορμή την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε το νοσοκομείο Al Ahla στη Γάζα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ντόρχομ, αφού κατήγγειλε με τον πιο σθεναρό τρόπο την επίθεση στο νοσοκομείο τόνισε ότι τα θύματα της επίθεσης έχουν ανέλθει στα 1.000. Όπως τόνισε, ο βομβαρδισμός έγινε από ισραηλινά αεροσκάφη και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό και θετικό ρόλο

Ιδιαίτερη αξία έχει η έκκληση που απηύθυνε προς την ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να μεσολαβήσει στον ισραηλινό πρωθυπουργό ώστε να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στους άμαχους κατοίκους της Γάζας.

«Απευθύνω έκκληση στη φίλη ελληνική κυβέρνηση, στην Ελλάδα που υπήρξε και είναι ιστορικά φίλη του παλαιστινιακού λαού, να μη δώσει νομιμοποίηση στα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του λαού μας. Η Ελλάδα έχει ιστορικά ταχθεί υπέρ των δίκαιων υποθέσεων, υπέρ του διεθνούς δικαίου και υπέρ του δίκαιου και νόμιμου αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου ώστε να σταματήσει άμεσα αυτός ο πόλεμος κατά του λαού μας», τόνισε ο κ. Ντόρχομ.

Στο θέμα της ελληνικής παρέμβασης που ζητά επισήμως πλέον η Παλαιστίνη, επέμεινε με σχετική ερώτηση προς τον κ. Ντόρχομ το Documento.

«Καλέσατε την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Όμως με βάση την ελληνική στάση σε όλη αυτή την ταραγμένη περίοδο, πιστεύετε ότι οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση σε αυτή την κρίση θα λειτουργούσε υπέρ μιας θετικής διευθέτησης για τον παλαιστινιακό λαό;», ήταν η ερώτηση του Documento.

«Φυσικά! Η Ελλάδα ήταν πάντοτε διεθνώς υπέρ των ειρηνικών λύσεων παντού. Η Ελλάδα ως φίλη της Παλαιστίνης, αλλά και ως φίλη του Ισραήλ που ασκεί την κατοχή σε βάρος του λαού μας, θα μπορούσε να παίξει έναν  πολύ σημαντικό και θετικό ρόλο ως διαμεσολαβήτρια.

Η Ελλάδα πάντοτε τηρεί μια ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις της. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας και προσβλέπουμε σε έναν θετικό ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης που θα βοηθήσει τον λαό μας. Η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε τη λύση των δύο κρατών και υπέρ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει το κράτος του στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ντόρχομ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Έλληνες που με πολλούς τρόπους έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους με την Παλαιστίνη. «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας σε όλο τον ελληνικό λαό που τις τελευταίες ημέρες εκφράζουν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους με τον λαό μας, είτε επικοινωνώντας γραπτώς, είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, είτε συμμετέχοντας σε ειρνηνικές πορείες υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη Χαμάς και την ενέργεια της 7ης Οκτωβρίου ο κ. Ντόρχομ ξεκαθάρισε ότι ο παλαιστινιακός λαός εκφράζεται επισήμως μόνο από την PLO και όχι από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.

Στην εισήγησή του, ο κ. Ντόρχομ κατέληξε με μήνυμα υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού τονίζοντας:

«Επαναλαμβάνουμε σε όλο τον κόσμο ότι ειρήνη στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να έρθει χωρίς να αποκτήσει ο λαός μας τα νόμιμα δικαιώματά του με την ίδρυση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν θα παραδωθούμε ποτέ. Δεν θα ηττηθούμε ποτέ. Δε θα υποκύψουμε ποτέ στην ισραηλινή τρομοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε και θα ζήσουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter