Παλικαρίσια πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στη ρεβάνς του ημιτελικού

Παλικαρίσια πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στη ρεβάνς του ημιτελικού

Με γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στο 109’ ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1) στη ρεβάνς του ημιτελικού (το ματς της Τούμπας είχε λήξει 0-0) και εξασφάλισε παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στις 21 Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

Σε ένα ματς ροντέο που πρόσφερε συγκινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο και την ημίωρη παράταση, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Μαροκινού δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Τον «σκότωσε» ο Τσόλακ και ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί σε έναν ακόμα τελικό τα τελευταία χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μασούρα για να ανοίξουν το σκορ. Ο αντίπαλος τους προσπάθησε κυρίως να καταστρέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις έψαχνε το γκολ.

Στο 20’ συρτό σουτ του Σίντκλεϊ κατέληξε άουτ, ενώ στο 26΄ο Μπουχαλάκης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ήταν κι αυτός άστοχος.

Στο 28’ ο Τικίνιο έστρωσε την μπάλα στον Καμαρά, όμως κι αυτός δεν βρήκε… στόχο. Την ίδια τύχη είχε στο 35΄σουτ του Αουγκούστο.

Στο 40’ μετά από πάσα του Εμβιλά, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη που απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Ο Δικέφαλος ήταν πιο επικίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 48’ ο Λύρατζης έκανε την σέντρα, ο Ακπομ κέρδισε την κεφαλιά, ωστόσο ήταν άστοχος.

Στο 66’ ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα σουτ του Μιτρίτσα και στο 72’ σουτ του Λύρατζη. Στην συνέχεια το ματς έγινε ροντέο και απέκτησε «τρελό» ρυθμό.

Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία. Σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση ο Μασούρας και στην συνέχεια ο Πασχαλάκης αποσόβησε τον κίνδυνο μετά από σουτ του Ροντρίγκες.

Στο 79’ ο Μασούρας έβγαλε την σέντρα και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα προ του Ελ Αραμπί.

Στο 83’, μετά από λάθος του Λαλά, ο Σοάρες πήγε να «κρεμάσει» τον Βατσλίκ, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα και στο 86’ απέκρουσε δυνατό σουτ του Μιτρίτσα.

Παράταση

Γκολ δεν μπήκε στα 95 λεπτά που ήταν η διάρκεια του αγώνα με τις καθυστερήσεις και ο ημιτελικός του τελικού είχε και παράταση.

Στο 99’ δυνατό σουτ του Τέιλορ έφυγε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Λαλά έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Αγκιμπού Καμαρά έπιασε το σουτ, αλλά δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε την μπάλα ο Πασχαλάκης.

Στο 104’ και μετά από την χρήση VAR, δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα με τα χέρια του Πασχαλάκη στον Ελ Αραμπί. Η απόφαση ήταν σωστή και την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Μαροκινός φορ (1-0).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 109’. Ο Σβαμπ γύρισε την μπάλα στον Ολιβέιρα, αυτός σέρβιρε μισό γκολ στον Τσόλακ, ο οποίος νίκησε τον… ανίκητο Βατσλίκ και έκανε το 1-1. Το εκτός έδρας γκολ μετράει στο κύπελλο Ελλάδας και γι’ αυτό ο Δικέφαλος πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στον τελικό.

Ο Γκόμεθ (Ισπανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σισέ, Παπασταθόπουλο, Μπουχαλάκη, Ζίβκοβιτς, Ινγκασον. Ο Αουγκούστο δέχθηκε κόκκινη κάρτα ενώ ήταν στο πάγκο μετά το γκολ ισοφάρισης της ομάδας του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (110’ Κούντε), Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Μπουχαλάκης (110’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ντάγκλας Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (62’ Μιτρίτσα, 90’ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (46’ Σοάρες, 105’ Τσόλακ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter