Παναγιωτόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απολύει τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, αφού πρώτα τους εμπαίζει»

Παναγιωτόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απολύει τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, αφού πρώτα τους εμπαίζει»

Την παράταση των συμβάσεων ορισμένου και τη δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους για να πάψει επιτέλους το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας ζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση Παναγιωτόπουλου

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στα νοσοκομεία και γενικά στον δημόσιο τομέα, τις γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα που η «Μητσοτάκης Α.Ε.» ανέλαβε την εξουσία το 2019. Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι το μέγεθος του κυνισμού και του εμπαιγμού με τον οποίον αντιμετωπίζουν εργαζομένους που «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία και κράτησαν μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές το ΕΣΥ όρθιο.

Ο κ. Γεωργιάδης μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα από τα Ιωάννινα, δήλωσε με κυνισμό, που ο ίδιος τον βαφτίζει «λογική» ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα απολυθούν -δεν του αρέσει αυτή η λέξη γιατί δεν έχει λογική…- και τους παρέπεμψε να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο ΚΑΤ, που οι εργαζόμενοι ΣΟΧ στη σίτιση, υψώνουν δυναμικά τη φωνή τους καλούνται θα βρεθούν άνεργοι από τις 15 Μαΐου, σε δυο ημέρες δηλαδή, αφού γι’ αυτούς δεν ισχύει ούτε η παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2024, που έδωσε η 1η ΥΠΕ για άλλους ΣΟΧ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο διαδικαστικός τρόπος με το οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις τον περασμένο Μάρτιο καταδεικνύουν το μεγάλο εμπαιγμό των εργαζομένων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ΣΟΧ της τραπεζοκομίας στο ΚΑΤ και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ ζητάμε την παράταση των συμβάσεων τους και τη δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους για να πάψει επιτέλους το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας, γιατί οι εργολαβίες κοστίζουν πολλά περισσότερα στον Ελληνικό Λαό από τις μονιμοποιήσεις και γιατί οι εργαζόμενοι ΣΟΧ έχουν «περάσει τις εξετάσεις» με ΑΡΙΣΤΑ, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως είσαι ψηφοφόρος με… περικεφαλαία;


Καιρός: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει «35άρια» και αφρικανική σκόνη – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν


Αφήστε τα «παπατζιλίκια» για τις Πρέσπες


Super League: Όλα τα σενάρια για τον τίτλο – Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση


Eurovision 2024: Ευθείες βολές κατά της EBU από το Bambie Thug – Οι καταγγελίες για υποκίνηση βίας από το Ισραήλ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter