Παναθηναϊκός – Εφές 83-76: Υψηλή πτήση και… τετράδα το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Εφές 83-76: Υψηλή πτήση και… τετράδα το «τριφύλλι»
EUROLEAGUE 2023 - 2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Την έκτη νίκη του στους τελευταίους επτά ευρωπαϊκούς αγώνες πέτυχε ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: 83-76 την τουρκική Εφές, μπροστά σε 18.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 51-35.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εκπληκτική στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 38-19 με πρωταγωνιστή τον Μάριους Γκριγκόνις, που ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα. Η διαφορά μειώθηκε στους 3 πόντους λίγο πριν το φινάλε με τρίποντα του Μπομπουά, 76-73, αλλά ένα καλάθι του Τζέριαν Γκραντ σφράγισε τη νίκη των “πρασίνων”, μέσα σε αποθέωση.

Ο εκπληκτικός Γκριγκόνις ήταν ο κορυφαίος με 24 πόντους και 7/9 τρίποντα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν χωρίς τον εγχειρισμένο Λούκα Βιλντόσα, ενώ και η συμμετοχή του Κώστα Σλούκα (9 π.) αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Απών παραμένει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκραντ 6, Ναν 14, Καλαϊτζάκη, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 14, Λεσόρ 10, Κ. Αντετοκούνμπο 6. Δεν έπαιξε ο Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ερυθρό Αστέρα.

Από την Εφές διακρίθηκαν οι Μπομπουά 16, Πλάις 13, Μπράιαντ 12, Λάρκιν 9.

Πλέον, το «τριφύλλι» μετράει 12 νίκες και 8 ήττες και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, που την Παρασκευή ηττήθηκε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στην τέταρτη παράταση, βρίσκεται στο 7-13. Η Εφές είναι η ομάδα με την οποία ο Αταμάν κατάκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια το 2021 και 2022.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης για να αντιμετωπίσει τη Μονακό, η οποία δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον αποκλεισμένο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος Οκόμπο.

Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο 11-8, θα δώσει δύο αγώνες επί ισπανικού εδάφους μέσα στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague: αύριο με την τρίτη της κατάταξης Μπαρτσελόνα (13-6) και την Παρασκευή με τη Βασκόνια (10-10).

Σε συναρπαστικό αγώνα για το Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Τόφας με 88-87 στη δεύτερη παράταση και ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας (1-1). Πλέον, η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα κριθεί σε τρίτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τριτη.

Οι Φρίντρικσον 18, Χάρισον 17, Μακνίς 17 και Τσιακμάς 15 ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στην Προύσα. Στο πρώτο ματς, στην Πυλαία, οι Τούρκοι είχαν κερδίσει με 63-95.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter