Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91: Έχασε και τώρα… τρέχει

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91: Έχασε και τώρα… τρέχει

Με άδεια χέρια έφυγε ο Παναθηναϊκός από το κατάμεστο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των πλέι-οφ. Η Μακάμπι κέρδισε με 87-91, έκανε το 1-0 και απέσπασε το πλεονέκτημα έδρας. Τον αγώνα παρακολούθησαν 18.000 θεατές.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ (21.15), με τα εισιτήρια ήδη προπωλημένα. Την ερχόμενη εβδομάδα, η Μακάμπι θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας στο Βελιγράδι, κεκλεισμένων των θυρών, τη Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος στο ξεκίνημα και πήρε προβάδισμα όταν βελτίωσε και την άμυνά του: 43-32 στο 15ο λεπτό, με 9/9 δίποντα και 8/12 τρίποντα, με πρωταγωνιστή τον Λούκα Βιλντόσα. Το ημίχρονο έκλεισε με 50-42 και η διαφορά έφτασε τους 12 πόντους στη γ’ περίοδο (56-44). Oι Ισραηλινοί αντεπιτέθηκαν μετά το 64-54 και μείωσαν σε 68-63, αλλά δύο τάπες των Καλαϊτζάκη, Κ. Αντετοκούνμπο έδωσαν προσωρινά νέα πνοή στους «πρασίνους».

Ωστόσο, η Μακάμπι έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα και προσπέρασε με τρίποντα των Κόλσον, Μπράουν: 71-71 και 77-81. Ο Τζέριαν Γκραντ οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ολική επαναφορά μετά το 82-87 με τρίποντο και κλέψιμο, αλλά στο τελευταίο λεπτό ο Λορέντζο Μπράουν έγραψε το 87-89 στα 34’’, ο Κώστας Σλούκας έδωσε λάθος πάσα και ο Νίμπο έδωσε τη χαριστική βολή με 2/2 βολές.

Ο Σλούκας τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 13 ασίστ, ενώ ο Ματίας Λεσόρ ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Βιλντόσα 9, Γκραντ 11, Ναν 8, Καλαϊτζάκη 2, Γκριγκόνις 11, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 9, Κ. Αντετοκούνμπο. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και ο Μάικ Μπατίστ.

Από τη Μακάμπι του άλλοτε «πράσινου» Όντεντ Κάτας, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ουέιντ Μπάλντγουιν έγραψε 15 πόντους και 7 ασίστ, πριν αποχωρήσει τραυματίας στη δ’ περίοδο. Ξεχώρισαν και οι Κόλσον 18, Μπράουν 16, Νίμπο 12, Ριβέρο 9.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια αύριο το βράδυ, απέναντι στη Μπαρτσελόνα, που έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα δώσει τους πρώτους δύο αγώνες στην Ισπανία (Τετάρτη, Παρασκευή). Ο κλινήρης Κώστας Παπανικολάου έμεινε στον Πειραιά και ίσως ταξιδέψει την τελευταία στιγμή για να παίξει, εάν αισθανθεί καλύτερα. Ο Τόμας Γουόκαπ, που αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση, θα αγωνιστεί κανονικά.

Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι Ρεάλ-Βασκόνια και Μονακό-Φενέρμπαχτσε. Στο φάιναλ-φορ του Βερολίνου (24-26 Μαΐου) θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν στις 3 νίκες.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέτυχαν να προστατεύσουν τη Δημοκρατία μας»

Αιχμάλωτοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ακρίβειας οι εργαζόμενοι: Φέρνουν εξαήμερη και 7ήμερη εργασία (Video)

«Σωσίβιο» Δούκα αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter