«Σωσίβιο» Δούκα αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Σωσίβιο» Δούκα αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πολιτική διάσταση, ενόψει των ευρωεκλογών, φιλοδοξεί να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη στη συνάντηση Ανδρουλάκη-Δούκα, στο κέντρο της Αθήνας, αν και με εορταστική αφορμή. Δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι η αμηχανία που επικρατεί στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη από τις αρνητικές δημοσκοπικές ενδείξεις, οδηγεί σε κινήσεις εκλογικής τόνωσης στα αστικά κέντρα και, βέβαια στην Αττική. Μάλιστα, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να ενδυναμώσει την επιρροή της σε όσους-ες ψήφισαν για δήμαρχο Αθηναίων το Χάρη Δούκα.

Παράλληλα, όμως, θέλει να καλλιεργήσει με κάθε τρόπο την εκλογική εντύπωση ότι με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές θα υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς για κυβερνητική διεκδίκηση στις εθνικές εκλογές, κατ΄ αναλογία με την δημοτική κάλπη του 2023 και την εκλογή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα.

Με αντικυβερνητικά πυρά συνοδεύτηκε η πασχαλινή βόλτα στην καρδιά της Βαρβακείου Αγοράς που έκαναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Το μεσημέρι της Τρίτης (23 Απριλίου 2024), είχε προγραμματίσει περιοδεία στην Βαρβάκειο ο Χάρης Δούκας και προφανώς δεν ήταν σύμπτωση ότι συνέπεσε με την επίσκεψη εκεί του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι δυο τους στη συνέχεια είχαν εκτενέστερη συζήτηση στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου μετέβησαν.

Στη δημόσια τοποθέτησή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης προέταξε την παρατήρηση ότι η Βαρβάκειος ήταν άδεια από κόσμο, θέλοντας να καταδείξει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα αλλαγής για τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα, αλλά «κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία, που περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Ετσι, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους «για να έχουν την επόμενη ημέρα ισχυρή, αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει τροπάριο και να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέπτυξε επιχειρήματα, με οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Σήμερα συναντήσαμε με τον Δήμαρχο μια άδεια Βαρβάκειο Αγορά. Χθες ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την αγορά του Ρέντη, μας περιέγραψε πόσο καλά τα πάει με την ακρίβεια. Το πόσο καλά τα πάει, το βιώνει στην τσέπη του ο ελληνικός λαός. Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Τον Μάρτιο, όπως θα δείτε, ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα ήταν υπερτετραπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Και πρόσθεσε: «Η ακρίβεια, το κόστος στέγασης και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπονομεύουν την καθημερινότητα του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη στη Βουλή για την ακρίβεια: «Έχει ευθύνες τις οποίες δεν θέλει να αναλάβει» λέει ο Φάμελλος

Χατζηδάκης: Ωμή παραδοχή για ακρίβεια… 14ετίας και χιλιοπαιγμένα αφηγήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter