Πανελλαδικές: Η θέση του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης για το θέμα Φυσικής

Πανελλαδικές: Η θέση του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης για το θέμα Φυσικής

Διευκρινίσεις για τη θέση του σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την επιλογή θέματος στη Φυσική στις πανελλαδικές εξετάσεις δίνει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης.

Μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ του Documentonews.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης  εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή  “προς αποφυγήν παρεξηγήσεων” (16.6.2023), εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον τίτλο του ρεπορτάζ («Βόμβα» στις Πανελλαδικές: Εκτός διδακτέας ύλης θέμα της Φυσικής).

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, αναφορικά με τον προ ημερών σχολιασμό του για τα θέματα Πανελληνίων στο μάθημα της Φυσικής τονίζει ότι  « κανείς δεν μίλησε για εκτός ύλης θέμα, καθώς υπάρχει αντίστοιχη με το Θέμα Γ άσκηση στο σχολικό βιβλίο που δεν ήταν εκτός διδακτέας ύλης. Αυτό που με την ανακοίνωση μας επισημαίνουμε είναι ότι η επιλογή του θέματος Γ ήταν ατυχής και ήταν στα όρια της ύλης, καθώς μια σειρά παρόμοιων σε λογική ασκήσεων (κίνηση ράβδου με εξωτερική ΗΕΔ ήταν εκτός ύλης). Αποκλειστική ευθύνη για αυτό έχει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ με τις οδηγίες διδασκαλίας που εξέδωσαν στην αρχή της χρονιάς. Στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν μεταβατικό πρόγραμμα Φυσικής με τα υπάρχοντα σχολικά εγχειρίδια δημιούργησαν αντιφάσεις και σκοτεινά σημεία στην ύλη που προβλημάτισαν όλους τους συναδέλφους που δίδαξαν το μάθημα φέτος. Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά την ανάγκη για μια σοβαρή αντιμετώπιση της πολιτείας σε σχέση με την διάρθρωση των αναλυτικών προγραμμάτων, την ποιότητα των σχολικών εγχειριδίων και τελικά τον τρόπο εξέτασης του μαθήματος της Φυσικής. Κάθε χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα, οι μαθητές μας δέχονται απίστευτη ψυχολογική πίεση και τελικά αντιμετωπίζουν θέματα που αδικούν την προσπάθεια τόσο την δική τους, όσο και των συναδέλφων εκπαιδευτικών (…)»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter