Πανηγυρική αθώωση Πυροσβεστών που είχαν συλληφθεί στη συγκέντρωση στο Μαρούσι

Πανηγυρική αθώωση Πυροσβεστών που είχαν συλληφθεί στη συγκέντρωση στο Μαρούσι

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι τέσσερις Πυροσβέστες οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στο Μαρούσι: Έπνιξαν στα χημικά τους ήρωες πυροσβέστες του καλοκαιριού – Πέντε προσαγωγές (Photos)

Πρόκειται για τη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών την περίοδο εκείνη, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους Πυροσβέστες με δακρυγόνα και νερό προκειμένου να τους διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν επεισόδια ενώ η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε προσαγωγές Πυροσβεστών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εποχικός Πυροσβέστης είχε τραυματιστεί σοβαρά από κροτίδα των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δάχτυλό του. Η ωμή επίθεση των ΜΑΤ κατά των Πυροσβεστών είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποθέωνε τους Πυροσβέστες στη μάχη που έδιναν σε ένα από τα πιο καταστροφικά καλοκαίρια των τελευταίων 20 ετών. Όπως αποδείχτηκε βέβαια αυτό ήταν ψιλά γράμματα, όταν οι Πυροσβέστες θέλησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα με ειρηνική διαμαρτυρία.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ

Στην προκειμένη περίπτωση, οι τέσσερις Πυροσβέστες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και τους είχαν ασκηθεί διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.

Πριν λίγες μέρες το Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε την υπόθεση και έκρινε ομόφωνα αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι τρεις είναι εποχικοί Πυροσβέστες και ένας μόνιμος. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση καθώς σε περίπτωση καταδίκης στην ουσία «ποινικοποιούνταν» οποιαδήποτε παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Την υπερασπιστική γραμμή των Πυροσβεστών είχε αναλάβει η νομική σύμβουλος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αγγελική Ψαράκη.

Σε δήλωσή της στο documentonews.gr, η κα Ψαράκη υπογραμμίζει:

«Είμαστε πολύ δικαιωμένοι για την απόφαση αυτή, καθώς μια ενδεχόμενη καταδίκη πέρα από πολύ άδικη θα ήταν και καταστροφική για το μέλλον των Πυροσβεστών. Έπειτα από μια πολυτελή διαδικασία στο ακροατήριο αθωώθηκαν ομόφωνα οι τέσσερις εποχικοί πυροσβέστες καθώς ήταν πασιφανές ότι δεν ήταν αυτοί οι οποίοι προκάλεσαν όσα τους είχαν αποδοθεί».

 

Η νομική σύμβουλος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αγγελική Ψαράκη
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter