Πανικός στην κυβέρνηση από τους αγρότες – Π. Μαρινάκης: Κάθε ομάδα μπορεί να διαδηλώνει χωρίς να διαταράσσεται η ελεύθερη διέλευση

Πανικός στην κυβέρνηση από τους αγρότες – Π. Μαρινάκης: Κάθε ομάδα μπορεί να διαδηλώνει χωρίς να διαταράσσεται η ελεύθερη διέλευση
EUROKINISSI

«Κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να διαδηλώνει, όπως προβλέπει ο νόμος, χωρίς να διαταράσσεται οτιδήποτε έχει να κάνει με την ελεύθερη διέλευση των πολιτών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παύλος Μαρινάκης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Είναι φανερό ότι στα κυβερνητικά γραφεία επιικρατεί άγχος για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι τελευταίες προτάσεις, αν συνδυαστούν με τις προηγούμενες και όλη την πολιτική της Κυβέρνησης αυτήν την τετραετία και λίγο περισσότερο για τον πρωτογενή τομέα, απαντούν σε πολλά από τα προβλήματα των αγροτών.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι αγρότες που βρίσκονται πιεσμένοι ανάμεσα στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα από τη μία και στην αισχροκέρδεια των καρτέλ από την άλλη, βλέπουν διέξοδο μόνο σε κινητοποιήσεις.

«Ζούμε μια περίοδο πρωτοφανή ως προς τον εισαγόμενο πληθωρισμό και τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά δεν εξήγησε πώς φεύγει π.χ. ο αρακάς από το χωράφι 0,43 ευρώ και φτάνει στο ράφι του σούπερ μάρκετ 3,85 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: Οι αγρότες εξηγούν γιατί βγήκαν στους δρόμους – «Πουλάμε 0,43 ευρώ και στο σουπερμάρκετ το βλέπουμε 3,85 ευρώ» (Video)

«Για το πετρέλαιο, επίσης, υπάρχει η συζήτηση από το 2025 και μετά για έναν μονιμότερο -σε συνδιαμόρφωση με τους αγρότες- και δικαιότερο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ. Υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία τρέχει η κυβέρνηση και στην Ευρώπη, όπως η ΚΑΠ και πολλά άλλα. Προφανώς, λοιπόν, εμείς φτάσαμε στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών. Το ξεκαθαρίζουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να δώσουμε», υπογράμμισε.

«Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις αντίστοιχες και ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν περιμένει κινητοποιήσεις για να δώσει ό,τι περισσότερο μπορεί ως ικανοποίηση στα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας. Πράγμα βέβαια που είναι εντελώς ψέμα γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αφού είχαν προηγηθεί τα μπλόκα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους των αγροτών και ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα που δεν τους ικανοποίησαν.

«Έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε πολίτης, η κάθε επαγγελματική ομάδα οργανωμένα, είτε κατά μόνας να αντιδρά, να διαδηλώνει όπως, όμως, προβλέπει ο νόμος. Όπως είναι καθήκον της κυβέρνησης να σέβεται αυτό το δικαίωμα, αντιστοίχως είναι καθήκον της κυβέρνησης να εφαρμόζει το νόμο που προβλέπεται, για να μην εμποδίζεται η διέλευση των πολιτών. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει η κατάσταση σε εκτροχιασμό. Πρόκειται για μία έμμεση απειλή προς τους αγρότες.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις με φόντο την κάθοδο στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter